Els plans de l’Ajuntament per posar més guinguetes de platja

Primer pas per ampliar l’oferta de restauració a les platges de Calella. L’Ajuntament ha constituït la comissió político-tècnica que decidirà les condicions del procés de licitació de les sis guinguetes de platja que el plenari municipal ha acordat treure a concurs. Així es va aprovar en l’última sessió del 2023 i per iniciativa de Calella en Comú Podem, que defensa la necessitat de reforçar els serveis del litoral calellenc com a revulsiu de la destinació turística. El portaveu dels comuns, Sebastián Tejada, confia el que el calendari permetrà que puguin entrar en funcionament per la temporada del 2025.

Govern i oposició a l’Ajuntament de Calella van acordar a finals de l’any passat iniciar el procés per treure a licitació sis noves guinguetes de platja desmuntables per complementar els serveis que presten les actuals instal·lacions fixes en forma de vela. N’hi ha quatre, i només una funciona a la Platja de Garbí, generant un dèficit que Calella en Comú Podem ha defensat que cal resoldre com a revulsiu de la destinació turística.

Els comuns van ser els promotors de la moció que es va aprovar el desembre del 2023 i que constitueix el punt de partida per fixar les condicions amb què es trauran a licitació. Sebastián Tejada és el portaveu del grup municipal de CECP:

La percepció general és que el sector turístic va malament perquè tenim un producte deficient (… ) La nostra platja, la platja dels turistes, la que ha de donar serveis als 15.000 visitants que podem arribar a tenir en temporada alta, és una platja gairebé sense serveis i sense atractiu, més enllà que és una platja bonica i gran.

Ja s’ha constituït la comissió encarregada de fixar les clàusules del concurs que regirà l’adjudicació de la gestió de les sis noves guinguetes de platja, que seran desmuntables. Els comuns aposten per unes instal·lacions sostenibles i amb un preu que estigui a l’abast d’emprenedors i petites empreses. També que es convoqui un concurs per al seu disseny perquè sigui un element més que aporti valor afegit a la destinació turística. El termini de la concessió i la ubicació seran altres aspectes que s’hauran de decidir, tot i que Tejada considera prioritzar la demanda que existeix a la Platja de Garbí. “Òbviament, l’objectiu essencial és dotar l’oferta de guinguetes de la Platja de Garbí, però no podem descartar que se’n puguin posar a la Platja Gran”, ha apuntat.

El portaveu dels comuns creu que els treballs de la comissió permetran que les noves guinguetes desmuntables podrien estar preparades per l’inici de la temporada turística del 2025.

Poden estar en funcionament per Setmana Santa del 2025, per l’inici de la temporada turística. Estem a temps per convocar un concurs de disseny i de fer les clàusules de licitació i fer-la. Estem parlant de formes molt senzilles de construcció, sense la complexitat de les que hi ha actualment.

Pel moment, la comissió només s’ha reunit en la sessió constituent. Calella en Comú Podem, que va presentar la moció al Ple Municipal de desembre amb el suport d’Esquerra Republicana, Estimem Calella i el Partit Popular, confia que en les pròximes convocatòries ja es puguin avaluar propostes formals per fer el concurs del disseny de les guinguetes i les condicions de licitació.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *