Els problemes d’abastiment de medicaments a les farmàcies perduren

Imatge: RCT

Des de l’esclat de la guerra d’Ucraïna, les farmàcies han notat una falta d’abastiment de medicaments per manca de matèries primeres i encariment d’aquestes. Des del sector sanitari es demana paciència i una crida a la calma perquè en la majoria dels casos hi ha tractaments per a tot, però amb un altre fàrmac del mateix principi actiu.

Les farmàcies tenen problemes d’abastiment de diferents medicaments que s’allarga en el temps. Des de la guerra d’Ucraïna hi ha hagut un encariment i descens de matèria primera que causa que alguns dels medicaments no estiguin disponibles immediatament.

És una situació que s’ha “anat normalitzant”, segons Enric Noguera, propietari de la Farmàcia Noguera de Calella. Sanitat crida a la calma assegurant que la majoria de casos hi ha tractament alternatiu. Així mateix ho fa Noguera. Assegura que hi ha més d’una possibilitat per cada fàrmac que té el mateix principi actiu. Per tant, que no hi hagi el nom escrit a la recepta no significa que no hi hagi tractament.

La llista de fàrmacs que falten es va actualitzant al portal de l’Agència Espanyola del Medicament. Un dels desabestiments més preocupants és el que fa referència a al medicament per diabètics “Ozempic“. Ha estat en boca de molts perquè també es fa servir com a tractament per l’obesistat. Noguera assumeix que hi ha hagut una sobredemanda d’aquest fàrmac a la qual els laboratoris no han pogut fer-hi front.

Al desabestiment de les farmàcies s’hi afegeixen les bosses d’orina, un element essencial per a pacients amb incontinència o retenció urinària, o qualsevol altra cirurgia o problema de salut que hagi requerit la col·locació d’una sonda.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.