Falten bosses d’orina a les farmàcies

La falta de subministres a les farmàcies registra un altre episodi, ara amb les bosses de recol·lecció d’orina. No en tenen estoc, sinó que les van dispensant a mesura que els fabricants en produeixen i arriben de les distribuïdores. La situació s’arrossega des de finals del 2023, quan l’Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris ja va emetre una alerta per falta de disponibilitat. Des de la Farmàcia Gambín-Ciurana de Calella confirmen la problemàtica.

La farmacèutica Mar Quesada ha explicat a Ràdio Calella TV que la falta de disponibilitat de bosses d’orina ho és en qualsevol de les fabricants i mides de capacitat del producte, que s’utilitza per col·lectar les miccions.

Les bosses recol·lectores d’orina per adults, com el seu nom indica, les utilitzen els pacients amb incontinència o retenció urinària, o qualsevol altra cirurgia o problema de salut que hagi requerit la col·locació d’una sonda. A més d’aquesta funció, les bosses estan dissenyades per mantenir un entorn estèril, prevenint qualsevol infecció en el tracte urinari.

El problema d’abastament es deu a la falta de matèria prima per fabricar-les.

 

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *