Els propietaris de “La Gaviota” denuncien l’ocupació

A partir d’aquí, doncs, s’inicia un procés judicial per resoldre la qüestió. Ràdio Calella TV ha consultat un advocat per saber exactament quins drets emparen els ocupes i quins emparen a al propietat, i quin procediment jurídic.

La propietat de l’Hotel Gaviota ja ha presentat la denúncia corresponent per l’ocupació de l’immoble per part d’un grup de joves.

Segons l’advocat Ramon Verdaguer, no hi ha cap llei que marqui un nombre d’hores determinat que fixin el moment en què un edifici està o no ocupat. Si que es els jutges consideren ocupada una casa quan algú hi ha entrat sense trobar resistència i se l’ha fet seva i quan ja hi ha dormit.

El Codi Penal recull com a delicte penal l’ocupació de béns aliens, i abans aquests casos es resolien amb una demanda penal que es resolia de forma ràpida en favor de la propietat. Ara, arran de la crisi econòmica, les denúncies que s’interposen per ocupació d’immobles són per via civil. Això fa que l’ocupació l’hagi de resoldre un jutge, i per via documental.

El nou procediment intenta que sigui un jutge qui dictamini si una gent té dret o no de viure a una casa o immoble que no és propietat seva, i que tinguin l’oportunitat de defensar-se en un judici, al·legant el que considerin oportú.

Es considera que la propietat és coneixedora de que la casa ha estat ocupada a partir del moment en què ha presentat la denúncia. La responsabilitat civil del que pugui passar a l’interior de l’edifici és de la propietat fins al moment de presentar denúncia. A partir de llavors podria ser que recaigués en les persones responsables de l’ocupació.

Per tant, un cop posada la denúncia, ja anunciada per la propietat de l’immoble, s’inicia un procés judicial per resoldre la qüestió.

L’advocat, Ramon Verdaguer, ha explicat que la propietat és la única part que pot interposar denúncia contra una ocupació, i que per molt neguit o intranquil·litat que es pogués generar en la societat calellenca, l’Ajuntament no pot fer res per desencallar la situació.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *