Els restauradors calellencs es mobilitzen per exigir la reobertura dels seus establiments

Propietaris i treballadors del sector de la restauració es mobilitzaran aquest divendres a Calella per exigir poder tornar a aixecar la persiana i per reclamar més ajudes al Govern de la Generalitat. La protesta ha sigut convocada per diferents restaurants calellencs i tindrà lloc divendres a les 12 h a la plaça de Catalunya. Consideren que el tancament estigmatitza i culpabilitza de l’increment dels contagis de la Covid a un únic sector que, a més, diuen no ha estat focus de nous brots. Critiquen també que amb el toc de queda se’ls està limitant encara més el seu horari.

Farts de les restriccions imposades per la Generalitat i de què se’ls criminalitzi per l’augment de contagis, els restauradors calellencs es mobilitzaran aquest divendres. Diuen que volen fer sentir el seu malestar i reclamen una alternativa que els permeti reobrir o flexibilitzar horaris. Fa tot just dues setmanes van veure com la Generalitat només els permetia oferir menjar per endur, i ,ara, amb el toc de queda el seu horari queda molt més restringit. Valeria Pazos del Bareto de Calella és una de les organitzadores de la convocatòria, ella reclama alternatives i ajudes reals, no només els 400 euros que se’ls proporcionarà per pagar el lloguer.

Volem expressar el nostre malestar. Ens van tancar dos mesos, hem tingut un estiu pèssim i ara quan semblava que començàvem a respirar tornen a tancar-nos. Volem expressar que estem molt descontents amb aquesta gestió i que necessitem alternatives, no només 400 euros d’ajuda. No podem tenir un negoci tancat, un negoci que té moltes famílies al darrere que necessiten menjar.

Per fer possible la reobertura els restauradors calellencs proposen limitar l’aforament al 30% i reduir les taules i cadires que cada establiment pugui tenir en relació al seu número de metres quadrats, també proposen tornar a restringir el servei de barra si s’escau.

Per exemple demanem que ens deixin obrir amb un 30% de l’aforament, si tens 5 taules de normal que només et deixin posar dues, no utilitzar la barra o deixar una separació de 4 metres entre client. Que si de normal pots tenir 20 clients, doncs que només puguem tenir-ne 6. No sé, són diferents mesures que compliríem amb les que podríem obrir d’una manera segura.

Amb tot, els restauradors ja tenen coll avall que les restriccions de tancament s’allargaran 15 dies més. Si el PROCICAT no diu el contrari, aquest divendres ja podrien tornar a obrir els seus establiments al públic. La Generalitat, però, té previst anunciar aquesta mateixa setmana noves mesures més restrictives i lluny pot quedar la reobertura de i restaurants.

El Gremi d’Hostaleria del Maresme es desmarca de la protesta

El seu president, Jordi Noguera, ha volgut matisar aquest matí al programa La Ciutat que ells no han convocat cap manifestació després que ahir es generés una confusió a les xarxes socials. Malgrat no ser partícips de la convocatòria, també ha lamentat que la Generalitat imposi unes mesures tan dràstiques per un sector molt tocat i que arrossega pèrdues des de fa més de 7 mesos.

Evidentment que hi ha aquest malestar i tots plegats estem passant un mal moment. Portem molts mesos tocats, hem tingut un estiu molt estrany que no ha servit per cobrir pèrdues i lluny veiem poder recuperar una mínima normalitat. El sector està molt tocat.

Noguera també ha assegurat que no s’adhereixen a la manifestació perquè consideren que, com a Gremi comarcal, la protesta hauria de tenir un abast més generalitzat per tot el territori maresmenc.

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *