Candini demana aturar el desnonament de La Bruna

Interior del CSO La Bruna, arxiu

L’alcaldessa de Calella ha enviat un escrit al jutjat de primera instància i d’instrucció número 5 d’Arenys de Mar sol·licitant ajornar l’ordre d’execució del llançament del centre social ocupat, que està previst pel divendres 6 de novembre. Montserrat Candini exposa que encara no s’ha conclòs l’informe tècnic sobre les condicions de vulnerabilitat de les persones que resideixen a l’antic Hostal La Gaviota i que la situació de pandèmia podria complicar encara més l’estat en què es troben.

La comunicació es va fer arribar ahir a instàncies judicial i en ella s’apunta que actualment resideixen a La Bruna una quarantena de persones –sense concretar-ne el nombre– i que hi ha un nucli familiar amb menors d’edat.

El tinent d’Alcaldia de Política Social ha indicat que la voluntat del consistori és que els tècnics facin un estudi acurat de cada cas particular per conèixer-ne les necessitats i, en la mesura del possible, oferir-los una solució. Amb tot, Ramon Llamazares ha reconegut a Ràdio Calella TV les dificultats que té l’Ajuntament quant a capacitat i recursos per garantir-los una alternativa habitacional.

Un ajuntament ho té complicat per donar resposta a una quarantena de persones. Si ja ho és per la Generalitat o el Consell Comarcal, fins i tot, imagini’s per un ajuntament.

El titular de Política Social ha exposat que les necessitats dels residents de La Bruna s’afegeixen a les que tenen altres ciutadans de Calella que també demanen ajut habitacional com a conseqüència de processos de desnonaments.

En relació al cas dels ocupants de l’antic Hostal La Gaviota, Llamazares ha indicat que Serveis Socials els va donar atenció durant la primera onada de la pandèmia ja es, especialment a les unitats familiars amb menors d’edat, que ha recalcat és una prioritat per a l’ajuntament. També ha confirmat la presència d’extutelats de la Generalitat a l’immoble. Una circumstància que s’ha posat en coneixement de la Direcció General d’Atenció a la Infància i a l’Adolescència del Departament d’Afers Socials i Famílies com a responsable de l’atenció i seguiment dels menors migrats sense que hores d’ara –segons el tinent d’Alcaldia– s’hi hagi donat resposta.

No només hem demanat explicacions sinó que, des de Calella vam oferir un pis a la DGAIA. Fa temps que en tenen coneixement i ara per ara encara no tenim cap resposta com ajuntament.

Des de l’Ajuntament de Calella no s’ha pogut concretar el nombre d’extutelats de la Generalitat que actualment estan rebent ajut per part del col·lectiu ocupa que gestiona La Bruna.

La Bruna reacciona al moviment de l’ajuntament: “No cridem victòria. Seria només un ajornament”

El col·lectiu que ocupa l’immoble ha rebut amb cert escepticisme que finalment l’alcaldessa hagi atès la petició que van fer públicament perquè l’Ajuntament intercedís en el procés, com també se li va demanar des de la CUP. En declaracions a Ràdio Calella TV, Ariadna Llamas, s’ha mostrat prudent i ha dit que igualment mantenen la convocatòria pel 6 de novembre.

Preferim no generar falses expectatives, de cara al projecte i les persones que hi viuen perquè pot ser molt dolorós. Fins que no tinguem un ajornament real de la data de desnonament per part del jutge no cridarem victòria, perquè igualment serà un ajornament. Evidentment que un informe de l’alcaldessa tindrà més pes que un que presentessim nosaltres, però no cridarem victòria.

Sigui com sigui, Llamas ha reconegut que el moviment de Candini els ha sorprès perquè no se l’esperaven. I tampoc creu que això porti implícit un canvi de posicionament per part del Govern Municipal respecte el projecte.

La decisió ens ha sorprès perquè no està en la línia dels intercanvis que havíem tingut amb el Govern, que han sigut comptats i principalment per iniciativa nostra. Creiem que ha sigut principalment per no quedar en evidència sobretot per un article de premsa que surt publicat avui sobre la desatenció de les persones que hi ha a l’habitatge.

La portaveu de La Bruna ha exposat que estan a l’espera que es resolguin un total de 15 peticions d’empadronament dels actuals residents de l’immoble del carrer Diputació. A més, ha reiterat la crítica cap a l’executiu local per haver-los donat l’esquena des que van posar en marxa el projecte, ara fa quatre anys, i en els últims temps, quan els havien demanat reunions per trobar una solució per a les persones que reben atenció per part del col·lectiu.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *