Tejada (CEC) s’adreça a Candini: “Convindria que comencés a governar solidàriament”

Calella en Comú instarà el Govern Municipal a què convoqui tots els partits per analitzar la situació pressupostària del consistori i per confeccionar, de forma consensuada, els comptes de l’any vinent. Tot plegat, amb l’objectiu d’assentar les bases per a la recuperació social i econòmica de la ciutat. Els comuns ho demanaran a través d’una moció que entrarà a la pròxima sessió del Ple Municipal, que es convocarà pel dijous 5 de novembre i se celebrarà de forma telemàtica. El portaveu Sebastián Tejada ha avançat a Ràdio Calella TV que des de l’executiu se’ls ha informat que no es modificaran les ordenances fiscals. Per tant, es mantenen taxes i impostos per al 2021; amb l’actualització prevista de la contribució.

Per Tejada, mantenir les ordenances fiscals com es van preveure a finals del 2019 –sense intuir llavors l’arribada de la pandèmia– dificulta les possibilitats que té l’ajuntament d’afrontar un any que ha d’estar centrat en la recuperació social i econòmica de Calella.

Dilluns vam rebre via whatsapp la informació que no es modificaran les ordenances fiscals. Jo em pregunto: és possible que amb l’estructura d’ingressos d’un any corrent es pugui funcionar en un any tan excepcional com aquest sinó com el vinent? Pensem que no (…) No podem mantenir les ordenances fiscals com estaven: IBI, IAE, impost de vehicles, taxes d’escombraries, els preus de les escoles… Això s’ha de preparar per al nou escenari.

En la moció, Calella en Comú exposa que les circumstàncies actuals fan del tot “improcedent” que l’executiu de Candini mantingui l’estratègia de “marginació” dels partits de l’oposició. Diu que ha obviat totes les ofertes de consens que se li han fet arribar, per exemple, per refer el pressupost del 2020 quan va aparèixer la pandèmia. Tejada exposa que hi ha canvis legislatius que propiciarien fer aquesta revisió en profunditat.

Fa poques setmanes, el govern central ha modificat la regla de despesa i això ens autoritza a elevar el nivell de despesa per aturar la pandèmia i fer inversions per millorar la sortida del problema Hi ha decisions a prendre i voldríem contribuir-hi.

Per tot plegat, el portaveu dels comuns reconeix que serà difícil arribar a un projecte de pressupost del 2021 negociat i àmpliament consensuat com considera hauria de ser.

Aquesta vegada és del tot inexplicable. L’oposició li ha estès la mà per gestionar un any complicat. Però la pandèmia no podrà tapar les fortes deficiències de gestió econòmica i social del Govern Candini en tots els anys que ha tingut la responsabilitat. Convindria que deixés aquesta estratègia i comencés a governar solidàriament.

Calella en Comú ha recollit la seva petició en una moció que s’ha registrat perquè es debati durant el ple que se celebrarà de forma telemàtica el 5 de novembre.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *