Els Trabucaires del Renaixement anuncien l’inici de la Festa Major

Els membres de la Confraria de la Mare de Déu del Roser, vestits de gala, han cremat pólvora per despertar als calellencs que potser ahir van allargar la nit a Barraques. La seva acció consisteix en llançar trets a l’aire per fer soroll i anunciar que Calella està de Festa Major.

Tal i com estableix el protocol, els trabucaires han fet les salves d’honor de Festa Major. La primera l’ha disparat l’alcaldessa, Montserrat Candini. I és que a l’edifici consistorial els esperaven les autoritats locals, a les que han acompanyat quan s’han dirigit a l’església. En la comitiva, també hi prenia part la Colla de Geganters i Grallers de Calella. Un cop tots els representants de la ciutat s’han trobat, custodiats pels Trabucaires, s’han desplaçat fins a la plaça de l’Església, per l’acte litúrgic de Festa Major.

En Quirze i la Minerva, i les figures de la Colla gegantera, s’han plantat a les portes de la Parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau mentre les autoritats han entrat a l’església per assistir a la missa solemne de Festa Major; concelebrada pel bisbe de Girona, Francesc Pardo.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *