Els treballadors de les ambulàncies convoquen una vaga indefinida i parcial a partir de divendres

Denuncien l’incompliment del contracte d’adjudicació del servei a l’empresa Transport Sanitari de Catalunya (TSC), que també es presta aquí a l’Alt Maresme. I en culpabilitzen al Servei d’Emergències Mèdiques i al CatSalut, que diuen està desatenent la seva responsabilitat quant a garantir la correcta atenció als pacients.

La vaga convocada pels sindicats majoritaris al comitè d’empresa es farà, a partir d’aquesta setmana, tots els divendres de 6 a 10 del matí i de dues a sis de la tarda.

“Els serveis mínims garanteixen les urgències vitals i els trasllats de pacients que de quimio, radioteràpia, diàlisis o altres proves complementàries que siguin urgents”, ha explicat Alfonso Martín, membre de comitè de vaga.

Els treballadors de les ambulàncies denuncien les mesures que està aplicant l’empresa per cenyir-se al preu del contracte públic amb l’administració. Diuen que afecta a la seves condicions laborals, un assumpte que han portat per la via judicial i recorden estan guanyant; però també sobre qüestions de riscos laborals. “Per exemple, tenim ambulàncies en el transport sanitari no urgent que estan treballant a ple no tenen aire condicionat i porten els pacients a més de 40 graus. Hi ha bases que tenen humitats o que no estan ventilades”, ha exposat.

I insisteix en assenyalar la responsabilitat que hi té el Departament de Salut. Denuncia la seva falta d’implicació en el conflicte laboral i li retreu que, tot i criticar-ho públicament, actuï d’igual manera que l’Estat amb els treballadors dels controls de seguretat del Prat.

“El 95% dels diners que rep aquesta empresa són públics, llavors com pot ser que no siguyi un problema del CatSalut? La Generalitat diu que el problema d’Eulen és un concurs de l’Estat, que és qui no fa res, doncs la Generalitat fa el mateix però amb nosaltres”, afirma.

Per aquest divendres, primer dia de vaga de les ambulàncies de l’empresa TSC, hi ha anunciades manifestacions a Girona i també a l’AP7.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *