Reconeixement als comerços cinquantenaris de Calella

Foto: Arxiu Històric Municipal de Calella

Més d’una seixantena d’empreses locals superen els 50 anys d’activitat. Hi ha les “botigues de tota la vida”, bars i restaurants i també hotels, aparthotels i càmpings que han passat de pares a fills, mantenint així la tradició familiar dels negocis. Per reconèixer aquesta perseverança, l’esforç i la dedicació que hi ha darrera de cadascuna d’aquestes trajectòries empresarials; l’Ajuntament prepara per aquest diumenge 9 de maig un acte a Can Saleta. Se’ls vol reunir a tots i se’ls entregarà una làmina commemorativa.

La llista d’empreses cinquantenàries a Calella és llarga: hi ha des de botigues de queviures, floristeries i pastisseries, perfumeries o de roba i complements; però també restaurants i establiments d’allotjament. Al capdavant, acostumem a trobar-hi generacions d’una mateixa família, que amb esforç s’han mantingut al peu del canó superant èpoques de vaques magres i gaudint dels moments en què eren més grasses.

L’alcaldessa Montserrat Candini diu que l’acte de diumenge servirà per reconèixer aquest esperit empresarial tan propi d’una ciutat com Calella.

Si aixecar la persiana al llarg de 50 anys és molt de treball i d’esforç, generació rere generació, aquest any més que mai es mereix l’homenatge per les raons evidents del que s’ha patit a nivell col·lectiu, però especialment els comerços que no són de primera necessitat i han hagut d’abaixar la persiana.

L’esclat de la pandèmia i les restriccions que han afectat a tota activitat econòmica han impactat sobre el teixit comercial local que, ara, també comença a veure la llum al final del túnel amb les flexibilitzacions que s’han anat implementant aquestes darreres setmanes i les que s’anuncien. Tot plegat, gràcies també al sorprenent avanç de la campanya de vacunació.

Diu l’alcaldessa que encara és massa aviat per preveure les conseqüències que tindrà aquest any de Covid.

Un cop finalitzi l’estat d’alarma i comencem a entrar a episodis de normalitat, encara que no sabem què significarà, podem començar a fer una mica d’anàlisi sobre l’impacte econòmic de la pandèmia i a quines conseqüències ens aboca. Ara és molt precipitat.

L’acte de reconeixement a les empreses cinquantenàries de Calella es farà aquest diumenge a Can Saleta, a porta tancada per les mesures de seguretat anti-Covid. Hi podrà assistir només un representant de cada negoci a qui s’ha convocat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *