Els treballadors de les ambulàncies reprendran divendres els actes de protesta

(Foto: ElPuntAvui)

Aquest dimarts es tornen a reunir amb els reponsables de l’empresa Transport Sanitari de Catalunya, amb la mediació del Departament de Treball. És el tercer intent per resoldre el conflicte laboral que enfronta treballadors i empresa, i que podria radicalitzar-se a principis de setembre si no s’assoleix l’acord. Pel moment, mantenen la convocatòria de vaga parcial d’aquest divendres i la manifestació que tindrà lloc, a partir de dos quarts de set del vespre, a Calella.

Els treballadors mostren cert escepticisme en arribar a un acord amb l’empresa, a qui acusen de negar la realitat i les condicions precàries amb què s’està prestant el servei de transport sanitari a l’Alt Maresme i les comarques de Girona. Ho ha dit el portaveu del comitè de vaga, Adolfo Martín, abans d’entrar a la reunió de mediació de Treball, que a hores d’ara encara continua.

“L’empresa està molt enrocada -lamenta Martín-. Nosaltres no reclamem millores econòmiques, sinó socials i que les ambulàncies i les bases estiguin en condicions, que els pacients també es traslladin amb unes condicions mínimes”.

En el cas que torni a fracassar la mediació, aquest divendres es reprendríen els actes de protesta que els treballadors van decidir suspendre la setmana passada en senyal de dol pels atemptats de Barcelona i Cambrils.

“Vam aplaçar la vaga i tots els actes previstos, i tots ells es portaran a terme aquest divendres. La vaga indefinida de sis a deu del matí i de dues a sis de la tarda; i a dos quarts de set de la tarda farem la manifestació a Calella, que també vam aplaçar, i que sortirà de la plaça de l’Església fins arriba a la Plaça de l’Església. Volem un transport sanitari digne, i això és el que motiva la protesta”, ha comentat el portaveu del comitè de vaga.

I si el conflicte no se soluciona, els treballadors del servei del transport sanitari adverteixen que faran vaga indefinida de 24 hores a partir de setembre. Començaria, molt probablment, el dilluns dia 4.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *