[AMPLIACIÓ] Els treballadors de les ambulàncies tanquen un preacord amb l’empresa i suspenen la vaga

Imatge d'arxiu

El Comitè de Vaga presentarà a l’assemblea de treballadors les condicions del preacord que els seus representants i els de l’empresa Transport Sanitari de Catalunya van signar ahir, 27 de setembre, a Girona. Són 9 punts que recullen la principal demanda del personal, com és el compliment estricte del contracte amb CatSalut i el SEM, la millora dels centres de treball i l’equipament, o qüestions d’àmbit laboral com la reducció progressiva de la jornada de treball fins a les 1.800 hores anuals.

Ahir es va desbloquejar el conflicte entre treballadors i empresa del servei de transport sanitari de l’Alt Maresme i les comarques de Girona, en vaga des del passat mes d’agost.

Segons l’escrit de preacord, que ara el Comitè de Vaga sotmetrà al vist-i-plau de les assemblees de treballadors, s’hi haurà de donar una resposta aquesta mateixa setmana. Se citaria llavors al Departament de Treball per la firma de l’acord definitiu.

La negociació ha conclòs, pel moment, amb un preacord de nou punts que compromet essencialment a l’empresa Transport Sanitari de Catalunya a complir amb les condicions del contracte de prestació de servei. A nivell tècnic, quant a la prevenció de riscos laborals i també pel que fa al conveni col·lectiu.

Així, per exemple, signa d’acord amb equipar els treballadors amb vestuari adequat i revisar-lo de forma periòdica, atendre als requisits de desinfecció de roba contaminada de risc biològic, o garantir les condicions dels centres de treball i de la flota de vehicles.

Quant a les condicions laborals del personal, Transport Sanitari de Catalunya es compromet a tendir progressivament cap a una jornada de 1.800 hores anuals, i fer-ho ja palès en la negociació del calendari 2018. Els treballadors també han aconseguit que s’atengui la seva petició perquè es transformin en indefinits els 25% dels contractes vigents en pràctiques que hagin superat els 15 mesos. En relació als períodes de vacances, que s’atorguin per mitjà de la lliure elecció dels treballadors de dues quinzenes. Es revisarà la categoria laborals dels subrogats.

Un dels punts de l’acord farà que l’empresa retiri els dos conflictes col·lectius que va presentar al·legant la il·legalitat de les vages celebrades els mesos d’agost i setembre.

El canvi d’actitud de l’empresa, clau en el desbloqueig del conflicte

El portaveu del comitè de vaga, Joan Ramón Rodríguez, ha explicat en una entrevista a l’Info Migdia que el recent canvi d’actitud de l’empresa TSC ha estat determinant per aconseguir resoldre el conflicte laboral. Amb el CatSalut i el SEM es faran reunions mensuals de seguiment, sobretot, pel que fa al compliment de les clàusules del contracte d’adjudicació del servei.

“Hi ha el compromís de solucionar les mancances que veníem denunciant davant les quals la postura de l’empresa era immòbil. El CatSalut tampoc estava assabentat dels errors de les bases i vehicles; i això ens ha permès destapar la realitat. Per a nosaltres un gran avenç que l’empresa estigui disposada a solucionar-ho i que el CatSalut i el SEM es facin garants d’aquest compromís”, ha indicat Rodríguez.

Rodríguez ha indicat que Salut no era coneixedor de les mancances reals de les bases i la flota de vehicles.

El comitè de vaga ha entès com una mostra de bona voluntat i predisposició a l’acord el fet que Transport Sanitari de Catalunya hagi retirat les dues demandes contra el col·lectiu. “Els judicis ja tenien data ferma a finals d’octubre. En tot moment pensem que estaven convocades de forma legal, no ha sigut una condició ‘sine qua non’ perquè tenim el convenciment que s’hagués guanyat. Però s’ha de reconèixer l’acte de bona fe de l’empresa”, ha admès el portaveu del comitè de treballadors.

Aquesta tarda es farà a Santa Coloma de Gramenet la quarta de les assemblees de treballadors per ratificar el preacord. En general, el col·lectiu està a favor d’aprovar-lo. A l’espera de la signatura de l’acord definitiu, el comitè ha suspès la vaga i, des d’avui, l’activitat és la pròpia d’un dia laboral normal.

 

A continuació podeu recuperar íntegrament l’entrevista al portaveu del comitè de vaga dels treballadors del servei de les ambulàncies, Joan Ramón Rodríguez.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *