Els treballadors de l’Hospital, decebuts per la manca de Pressupost, preveuen un 2017 “trist”

La presidenta del Comitè d’Empresa de l’Hospital Sant Jaume de Calella, Maria Jové, qualifica de “trist” el panorama que els espera aquest 2017, ja que “s’havien cregut” la paraula política que els arribaria una major dotació pressupostària, cosa que no serà així l’any vinent.

Maria Jové ha recordat que fa anys que hi ha un col·lapse evident als serveis d’urgències al CAP i a l’Hospital, per manca de pressupost. Afirma que l’any que ve tindran menys personal i una major càrrega de feina i pacients. Assegura que els treballadors fan mans i mànigues perquè els pacients no ho notin, però ja no ho poden evitar.

Maria Jové diu que des dels anys 90 que l’Hospital està infrapressupostàt. Arran d’això es van renuir amb diferents alcaldes de la zona, entre ells l’alcaldessa de Calella, i Montserrat Candini es va comprometre, diu, a abordar la qüestió amb el Conseller Comín, i van emplaçar-se a reunir-se de nou passat l’estiu, però encara no ho han pogut fer. I a més, lamenta que als Pressupostos de la Generalitat no hi hagi cap euro de més per a l’Hospital de Calella, tal com se’ls havia anunciat que així seria. Jové: “Es van comprometre a tenir una reunió amb l’alcaldessa pel setembre que encara no l’hem tingut perquè no ens ha citat. Es va comprometre a citar-nos per parlar de com està el tema. I ara a més hem vit que ha sortit un Pressupost on el nostre increment és zero. Tot això provoca noves retallades. Ja portem tota una sèrie de canvis que han anat disminuint personal i això fa que s’allarguin les llistes d’espera, canvis a consultes externes, al laboratori, tarumatologia i cirurgia… Això fa que hi hagi menys personal de guàrdia, menys personal, i que es trigui més temps a fer proves i donar diagnòstics“.

Jové hi ha afegit que a partir de l’1 de gener hi haurà menys personal al laboratori i menys personal a l’àrea de llarga estada i al sociosanitari.

El Pressupost es manté igual que l’any passat però en canvi hi ha retallades de personal. Una situació que podria ser una paradoxa, que el Comitè d’Empresa no vol entendre, i que respon als arguments que esgrimeix la Direcció per justificar-ho. “No s’entén. Nosaltres no ho volem entendre de cap manera. El que ens expliquen com a Comitè d’Empresa és que no tens més diners però en canvi l’Hospital té més despesa. I sembla que té credibilitat. Augmenta l’IVA, el preu del material, els impostos… tenim més despesa i ens continuen pagant el mateix -perquè el personal no cobrem més, eh!- La única manera de rebaixar el que gastis és rebaixar personal“, ha dit Maria Jové.

Maria Jové ha reconegut que des de l’estiu el Comité d’Empresa no s’ha reunit amb la direcció de l’Hospital, i que també es van voler reunir amb el Conseller de Sanitat, però si que s’han reunit amb el Director General del CatSalut, que els va escoltar, els va donar la raó, però no els va donar cap solució. Jové: “Reconeixen que si, que estem infrapressupostats, reconeixen que tenim un problema important i que som allà. Però no et diuen res més. Que si, que si, que si, però ja està. Tu vas amb les teves queixes, i ja vas fent, però arriba un moment que facis el que facis, ja no saps què fer perquè l’usuari no ho noti“.

Pel que fa al Pla Funcional que s’ha encarregat a la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, a partir del qual s’establiran les mesures a adoptar i a executar amb partides pressupostàries concretes, Maria Jové n’ha dit que si que es van parlar els objectius i les estratègies que ha de fixar aquest document, però que desconeix en quin punt està la tramitació d’aquest Pla.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *