Els turistes també es fan usuaris de la biblioteca durant les seves vacances a Calella

La biblioteca és un dels llocs freqüentats per la gent de Calella al llarg de l’any, no obstant això, a l’estiu també la freqüenten els turistes que poden fins i tot arribar a fer-se el carnet per al préstec de llibres. Ràdio Calella Televisió ha parlat amb Dolors Llavall, directora de la Biblioteca Can Salvador de la Plaça perquè ens expliqui quins usuaris freqüenten més la biblioteca a l’estiu, i quines activitats es duen a terme durant aquesta època.

Dolors Llavall directora de la biblioteca ha parlat de l’afluència de persones que tenen a l’estiu i quina mena d’usuaris són.

A l’estiu hi ha menys visitants però aquests visitants són molt actius en el préstec, i en l’aula multimèdia. Són usuaris que vénen a passar una estona, a llegir, a utilitzar l’ordinador. Són menys usuaris però molt actius. A l’estiu el que hi ha és molt de préstec, molt ús d’ordinadors.

En ser Calella una ciutat turística, a l’estiu els estrangers també utilitzen la biblioteca, Llavall ha explicat quin us en solen fer.

Als estrangers els hi fem el carnet també, perquè puguin fer ús del préstec i dels ordinadors, del préstec electrònic. Si és una persona que ve puntualment un dia, doncs aquell dia pot utilitzar internet, però ja no li fem carnet. Si és una persona que vol fer ús del préstec, hi ha d’estar quinze dies aquí i vol llegir també li fem el carnet.

Els nens són un dels grups d’usuaris que més freqüenten la biblioteca, Llavall ha explicat les activitats de les quals han pogut gaudir aquest estiu.

Aquest estiu hem fet una prova i hem augmentat el servei d’activitat. El mes de juliol preveiem que els nens estan una mica ensopits i estan tot el dia a l’ordinador, els hem donat l’opció que cada dia a dos quarts de 7 hi havia una activitat, aquesta activitat podia ser tallers, de treballs manuals, de pintura, de màgia, molt variat. També al juliol vam iniciar un campionat d’escacs, hi van participar 27 nens, i van quedar 10 finalistes. I aquest mes d’agost, justament abans-d’ahir, va ser la final.

Llavall també ha parlat del nou servei ebibliocat.efilm que ha posat en marxa la diputació de Barcelona, on pots veure pel·lícules en Streaming.

Aquest estiu, el dia 3 d’agost, es va iniciar un servei a tota la xarxa de biblioteques de la diputació de Barcelona que es diu ebibliocat.efilm. Són 2300 títols de pel·lícules en línia que les pots veure en streaming o també en préstec, és un nou servei de bibliocat.

La diputació de Barcelona no només té un servei de pel·lícules en línia, sinó també un de llibres i un altre d’àudios.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *