Les dones de la comunitat senegalesa de Calella reclamen que el consolat senegalès de Barcelona torni a realitzar la tramitació de documents oficials

Ahir, una hora més tard del previst, les dones de la comunitat senegalesa de Calella es van reunir a la plaça de l’ajuntament per reclamar que el Consolat del Senegal a Barcelona torni a realitzar la tramitació de documents oficials que des del 2004 està centralitzat a Madrid, on hi ha la seu de l’ambaixada del país africà.

La portaveu de les dones senegaleses que viuen a Calella, Aïsatou Balde, ha explicat a Ràdio Calella Televisió perquè és tan important per elles tenir un consolat general a Barcelona que els hi permeti obtenir documents oficials.

Necesitamos un consulado general aquí en Barcelona porque estamos 20000 personas aquí en Cataluña que no tenemos la posibilidad de ir a Madrid. El gobierno Senegalés había hablado de esto hace casi 14 años sobre que nos iba a hacer un consulado general aquí, pero no lo ha echo. Así que como senegalesas exigimos esto, porque lo necesitamos toda la gente que no podemos ir hasta Madrid.

Balde, ha explicat quins són aquests documents que no poden realitzar a Barcelona, i es queixa que s’han de desplaçar-se fins a Madrid per fer les renovacions

No podemos hacer el Pasaporte, el carné de identidad i la partida de nacimiento. Por ejemplo cuando nace un niño, tenemos que ir hasta Madrid, no podemos hacerlo desde aquí. También para hacer renovación de documentos tenemos que ir hasta Madrid.

Balde, ha parlat del fet que siguin les dones de la comunitat senegalesa de Calella les que han organitzat la manifestació.

Salimos nosotras porque hay gente que no puede salir, que no sabe como hacerlo, así que nosotras damos un paso hacia afuera, para que sepa la gente que estamos aquí. Salimos las mujeres y exigimos nosotras que nos hagan caso.

A la manifestació hi van assistir una 20a de persones, i es va llegir un manifest on van explicar que no pararan fins que el govern senegalès respecti els seus drets com a ciutadans.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *