Els usuaris del menjador social del Poblenou baixen a la meitat

menjador social

La vuitantena d’usuaris que a principis d’any anaven a buscar menjar al menjador social del Poblenou han baixat a la meitat. A principis d’aquest 2021 se’ls va triplicar la feina arribant a servir 80 àpats diaris. Ara la bona noticia es que la xifra ha baixat a 40 en part per la disminució de demanda de la gent més jove. Ajuntaments com el de Calella prioritzen repartir àpats a domicili per tal que la gent pugui menjar en la tranquil.itat de la seva llar.

Teresa Terán és la persona que des de començaments d’any està al capdavant de Càritas Pineda i del menjador social.

Ha anat disminuint i ara estem entre 40 i 45. La majoria és gent gran que no pot cuinar perquè viuen en llocs on no tenen accés a la cuina o no tenen revera. El que ara mateix ha disminuït és la gent jove. És el que més ha baixat.

El menjador social del Poblenou de Pineda no tanca per vacances i de fet segueix atenent els 7 dies de la setmana malgrat que la pandèmia no els permet el normal funcionament de l’equipament. Actualment estan donant una bossa diària que dóna per esmorzar, dinar, berenar i sopar.

Des del confinament que estem donant una bossa de menjar diari per a cada usuari. Ho entreguem al migdia, entre les 12:45 a les 13:30, i inclou dinar i sopar, pastes per berenar i esmorzar, fruita, a més d’aigua i pa.

El menjador social del Poblenou va néixer fa 12 anys amb l’objectiu almenys donar un àpat a les persones que ho necessiten. Situat al costat de la Parròquia del Poblenou, disposa de dutxes perquè qui ho necessiti s’hi pugui anar a rentar. Si és necessari des del menjador es facilita el sabó i les tovalloles.

Es finança gràcies a les subvencions, a les Càritas i a les donacions de particulars. Tere Terán explica que en moltes ocasions aquestes costen d’arribar i que van tirant dels diners estalviats a través de donacions de particulars, que admeten també han baixat. Terán ha aprofitat per dir que, malgrat rebre molts usuaris de Calella, l’ajuntament no els ajuda.

Vaig tenir la oportunitat de parlar amb el Sr. Ramon Llamazares i em va dir que per qüestions de població i perquè ja ajuden a Càritas Calella, que era impossible que ens poguessin donar una subvenció. No, de l’ajuntament no. I de Càritas Calella bé, depèn, tinc entès que abans donava més diners. El que si tenim són moltes derivacions de Calella. Ve més gent de Calella que de Pineda.

També s’ha mostrat crítica amb l’Ajuntament de Pineda que els havia arribat a donar 5.000€. Diu que l’any 2019 els en va donar 1000€ i el 2020, res.

Fons de l’Ajuntament de Calella consultades per aquesta emissora expliquen que el gruix de diners amb els que Càritas Calella compra aliments i ajuda a les famílies vulnerables, provenen del consistori. Una partida que l’any 2020 va ser de 170.000€, i que des de Serveis Socials es proporcionen àpats a domicili. D’aquesta manera s’evita que les persones necessitades hagin de sortir de casa seva i puguin menjar en la tranquil·litat de la seva llar. El consistori calellenc paga 12.000€ l’any en concepte de lloguer del local de l’Economat. En el que portem d’any l’Ajuntament de Calella porta pagats a Càritas Calella, en concepte d’aliments, 73.000€.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat