El foc que va cremar ahir en un habitatge de Pineda de Mar es va originar al sofà

Foto: Policia Local Pineda

Segons ha confirmat l’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, el foc que es va produir ahir al matí en un habitatge de Pineda s’hauria originat al sofà de l’immoble provocant un incendi que va cremar el menjador i part de la cuina. El foc va començar a dos quarts de vuit del matí al segon pis del número 298 del carrer Garbí i en van resultar ferides cinc persones, tres d’elles menors d’edat.

L’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, en una entrevista al programa “La Ciutat” de Ràdio Calella TV, ha confirmat que l’incendi va començar a dos quarts de vuit del matí i que el foc s’hauria originat al sofà del menjador.

Amb el coordinador de bombers vam poder pujar un cop finalitzada les tasques d’extinció, i es veu molt clar que tot neix d’un sofà on comença el foc. A partir d’aquí tot el que comporta el foc d’un habitatge que té uns perills, no només pel foc, sinó sobretot pel fum que té conseqüències més greus que el foc. Aquí el foc va quedar molt concentrat a la zona del menjador, però tot l’habitatge que era un dúplex va quedar ple de fum i això va fer que tinguéssim un menor evacuat al Vall d’Hebron per pèrdua de consciència i inhalació de fum.

L’àvia, amb cremades als braços, juntament amb dos dels menors, d’un i cinc anys, afectats per la inhalació de fum van ser traslladats amb helicòpter fins a l’Hospital Vall d’Hebron. La resta d’afectats, també per la inhalació de fum, l’avi i un menor de sis anys, es van evacuar amb ambulància. Ara, segons ha pogut confirmar Amor, tots els membres de la família estan fora de perill i evolucionen favorablement.

L’alcalde de Pineda, Xavier Amor, també ha volgut mostrar el seu agraïment per la col·laboració tant dels veïns, com dels dispositius d’emergències desplegats per apagar el foc i atendre als ferits.

Jo vull agrair primer a tothom que hi va col·laborar. Així com les primeres intervencions que van ser vitals, com van ser les del veí del primer pis, uns agents de la Guàrdia Civil, que just estan davant del pis, i una parella de la policia local de Calella que estava per la zona. Aquests van ser els primers a arribar i actuar. Van obrir la porta i van treure al menor que estava inconscient. Els bombers han donat molta importància aquesta primera actuació.

Una actuació que va ser de vital importància per poder rescatar amb vida a dues de les cinc persones atrapades a l’interior.

Amor també ha explicat que el conseller d’Interior, Miquel Buch, es va voler interessar immediatament per la situació i va oferir tot el que estigués en la seva mà per ajudar.

Fins al lloc dels fets s’hi van desplaçar sis dotacions dels bombers, dos helicòpters del SEM, tres ambulàncies, efectius de la Policia Local de Calella i de Pineda de Mar, de la Guàrdia Civil, i Mossos d’Esquadra els qui estan al capdavant de la investigació.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *