La Corporació supera la setantena de sanitaris de baixa per contagi

Foto d'arxiu. Font: Corporació de Salut del Maresme i la Selva

L’impacte de la sisena onada de la pandèmia per l’alta transmissivitat de la variant òmicron afecta doblement el sistema públic de salut: a nivell de pressió assistencial i també l’augment de sanitaris que, degut al contagi, estan de baixa. A la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, que gestiona els hospitals de Calella i Blanes, a més de diversos ambulatoris de l’àmbit, actualment se’n comptabilitzen 75. Són professionals que han donat positiu i que actualment estan en aïllament. És una de les dades destacades de l’actualització de casos Covid que ha fet públiques l’organisme.

A dia d’avui, al Sant Jaume de Calella hi ha 30 llits ocupats per pacients amb coronavirus. Són quinze menys respecte l’últim recompte de dilluns a la tarda. En aquests cinc dies, el centre hospitalari ha donat fins a 29 altes –dues de les quals per trasllat– i s’han registrat 15 nous ingressos. També s’ha de lamentar una nova defunció per la malaltia.

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva informa que a l’Hospital de Blanes hi ha 17 pacients ingressats per coronavirus i que a l’Asil Sant Jaume de la població selvatana s’ha detectat un brot que afecta 11 dels residents. Davant d’això, s’han restringit totes les visites al centre i s’ha procedit a cribrar també als professionals que hi treballen. El cas s’ha posat en coneixement del Departament de Salut perquè es faci un seguiment acurat de la situació.

Dades epidemiològiques de Calella

El mapa d’incidència de la Covid manté tenyits de color vermell intens gairebé tots els municipis i pobles de Catalunya, i Calella no n’és una excepció. Les dades epidemiològiques indiquen una situació de risc molt alt tant pel que fa la incidència acumulada, que frega els 3.000 punts, com la taxa de reproducció, que torna a pujar i se situa a l’1,4.

Font: BIOCOMSC

Font: BIOCOMSC

En els últims 7 dies s’han comptabilitzat 354 nous contagis només a Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *