Els veïns accepten afrontar el cost de la urbanització, però reclamen accelerar els tràmits

cancarreras

Els veïns de Can Carreras han assumit que hauran de pagar el projecte d’urbanització del barri i han demanat celeritat en els tràmits. De fet el darrer Ple de l’Ajuntament de Calella va aprovar el projecte d’urbanització, com ja havia fet prèviament el consistori Pinedenc. El projecte recull les actuacions d’urbanització que s’han de fer: clavegueram, enllumenat, serveis bàsics, asfaltat de carrers, entre d’altres. El cost d’aquest projecte és de 10 milions d’euros i els veïns de la urbanització n’hauran d’assumir la seva totalitat. És per això des de l’associació de Veïns de Can Carreras s’ha presentat a l’Ajuntament de Pineda una sèrie de propostes i condicions que permetin als veïns assumir el cost de les obres.

Els veïns de Can Carreras són conscients que hauran d’assumir la totalitat del cost de les obres i és per això que han presentat una sèrie de propostes a l’Ajuntament de Pineda perquè la despesa sigui assumibles per a les famílies. Demanen que les quotes a pagar no posin en perill l’economia domèstica dels veïns, que es comencin a fer ja les obres i que les companyies de serveis facin més actualitzacions de les instal·lacions. Sergi Becerra és el president de l’associació de veïns de Can Carreras.

Demanem posar un topall respecte al salari mínim interprofessional de les quotes que haurem de pagar els veïns, no volem que aquesta millora de carrers posin en perill l’econòmica domèstica de determinades famílies. Un segon punt que hem presentat és demanar que comencin a fer les obres, i un cop acabin el projectes de reparcel·lació, que repercuteixin els costos d’aquestes actuacions. I un tercer punt és demanar l’actualització constant de la xarxa de serveis.

Pel que fa a la problemàtica de les aigües residuals, Becerra ha anunciat que el Seprona ha sigut coneixedor d’aquesta situació i ha fet arribar uns requeriments als Ajuntaments de Calella i Pineda en el que els insta als responsables a presentar un pla per revertir la situació de les aigües residuals.

Ara sí que hi ha un requeriment de Seprona amb els que s’insta als responsables a revocar aquesta situació.

Amb tot, Becerra ha mostrat la voluntat col·laboradora dels veïns perquè el projecte surti a la llum tan aviat com es pugui.

En el passat Ple de l’Ajuntament de Calella es va aprovar el projecte d’urbanització de Can Carreres amb els vots a favors de JxCalella, ERC, PSC i CS. La CUP s’hi va abstenir i Calella en Comú va votar en contra. Els comuns van al·legar que en el projecte no s’hi va tenir en compte els criteris d’aprofitament i sostenibilitat de la depuració de les aigües.

 

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat