Els veïns de Can Carreres demanen prudència a l’hora d’avançar què els costarà la millora del sector

Urbanització de Can Carreras
Urbanització de Can Carreras

L’endemà que l’alcalde de Pineda de Mar avancés que cadascun dels propietaris haurà d’abonar uns 20.000 euros aproximadament per desenvolupar el Pla Especial de Millora del sector, que pertany també al terme municipal de Calella. L’Ajuntament d’aquí va delegar en Pineda de Mar les gestions relatives al projecte i de legalització de la urbanització; i tots els acords també afectaran al conjunt de les finques de Can Carreras. El portaveu de l’Associació de veïns, Raúl Gutiérrez, creu que abans de parlar públicament de xifres s’hauria d’analitzar clarament fins on arriba la responsabilitat dels propietaris.

Gutiérrez ha explicat en una entrevista a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV que els veïns de Can Carreras paguen els mateixos impostos que la resta; però que no reben el mateix servei. Ha posat d’exemple la taxa de recollida d’escombraries: diu que la paguen com si fos or però que només passen els camions dos cops per setmana.

Ho paguem tot, i no tenim cap servei. Algun polític fa anys en deia que havia sigut elecció nostra anar a viure allà i que no podia tenir els mateixos serveis, però per què no? Si ho han autoritzat, perquè les cases no van sortir com bolets, algú ho devia autoritzar, i sinó tocava parar-ho durant les obres

Ha explicat el seu cas particular. Fa 20 anys va formalitzar la compra d’una casa sense trobar-se amb cap contratemps legal ni administratiu, en aquest cas amb l’Ajuntament de Calella. La seva sorpresa va ser comprovar després que la xarxa de clavegueram no estava connectada amb el nucli urbà.

La gestió que es fa de les aigües residuals i l’impacte que això té en el medi ambient és, segons Gutiérrez, el problema més important que té ara Can Carreras.

Els tubs estan fets i desemboquen en una fossa que recullen els camions cisternes. Però poc a poc va filtrant i ara en alguns carrers la muntanya supura i treu aigües residuals. Sembla netes perquè la muntanya actua de filtre però arriba un moment que amb més d’un miler de persones allà s’hi acumulen aigües negres i grises, i aquest és el principal problema que tenim

Fa la queixa per l’abandonament que diu han hagut de patir els veïns per part de les administracions; però reconeix alhora que els ajuntaments han actuat amb celeritat davant dels recents problemes de seguretat que s’han registrat a la urbanització.

Celebra que s’estiguin fent passes per avançar en la millora urbana i de serveis, però que no es camina tan ràpid com va donar a entendre l’alcalde de Pineda de Mar. A Xavier Amor li retreu que s’aventurés a posar sobre la taula la xifra del pagament que haurà de fer cada propietari.

Sobre el tema dels diners voldria dir als veïns que estiguin tranquils, no crec que siguin aquestes quantitats, tot i que nosaltres no ens neguem a pagar. Si s’hagués fet en el seu moment serien una cosa que valdria potser uns 3.000 euros s’ha convertit, segons l’alcalde, en 20.000 euros, i això és el que no compartim

Raúl Gutiérrez aclareix que mai els veïns s’han negat a pagar, però que volen una xifra justa. A l’Info Migdia ha explicat que el pròxim 22 de març tenen previst reunir-se amb l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini. Només el 20% de la superfície que ocupa la urbanització estan dins el terme municipal calellenc.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista a Raúl Gutiérrez, portaveu de l’Associació de Veïns de Can Carreras.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat