La crisi de personal arriba al sector de l’hoteleria a Calella

Per les xarxes socials i amb cartells penjats als establiments es poden veure moltes ofertes de feina per cobrir llocs de cambrers, cuiners o recepcionistes a Calella. I això passa quan ja s’ha tombat el mes de juliol i estem a les portes de la temporada alta turística. La crisi de personal a l’hostaleria–allotjament i restauració– és una realitat que l’empresariat afronta amb preocupació, tal com han confirmat des de l’Associació Turística de Calella (ATC), que agrupa les empreses locals dels dos sectors, a més del comerç. Davant d’això, les escoles de turisme fan una crida a la professionalització dels negocis com a única solució per resoldre un mal que s’ha accelerat amb la pandèmia.

Lluís Serra, director general de l’Escola Universitària d’Hostaleria i Turisme (EUHT) de Sant Pol de Mar, ha apuntat que les condicions que s’ofereixen als treballadors són el principal motiu d’aquesta crisi de personal que fa preveure un estiu “delicat”.

Hi ha condicions que són molt precàries i que s’han de canviar. No a tot arreu. Sobretot els horaris, que es compleixin les 40 hores setmanes, i temes de conciliació i econòmics. Però si tot es fa bé, la conseqüència serà també que els preus canviaran, no es podran sostenir els menús a 10 euros.

Serra recalca que no es pot considerar que es tracta d’un problema puntual de l’estiu i que la crisi és una bona oportunitat perquè les empreses facin el pas a la professionalització i siguin capaces d’oferir feines que atreguin talent. Adverteix que aquesta situació ja està passant en altres països, on hi ha molts negocis que han fet tard i han acabat tancant.

Fa una setmana vam rebre ofertes d’un hotel de luxe de la cadena Four Seasons de Singapur, això vol dir que també ho estan patint. També ens va trucar un català que viu a Noruega perquè busca treballadors. Mica en mica el sector està treballant i nosaltres també estem avisant a les empreses perquè sinó no trobaran talent.

El director general de l’EUHT de Sant Pol de Mar assegura que aquest és el millor moment per iniciar una carrera en els sectors vinculats al turisme. A continuació podeu recuperar íntegrament l’entrevista al programa La Ciutat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *