Els veïns de Can Carreres, tips de la presència de caçadors a la urbanització

Caçador apuntant amb l’ arma un senglar a Sant Pol de Mar

L’afició a la caça esportiva s’ha convertit en un maldecap per als veïns de Can Carreras. Raúl Gutiérrez ha explicat aquest matí al programa La Ciutat que la presència dels caçadors per les zones boscoses pròximes a les cases de la urbanització preocupa als veïns fins al punt que s’estan plantejant manifestar-s’hi en contra.

Raúl Gutiérrez ha explicat que els caçadors ronden per la muntanya de Can Carreres armats i alguns amb vestimenta paramilitar; i que el soroll dels trets és continu durant el cap de setmana. La preocupació és compartida per bona part dels veïns, que estan en contacte i ja han parlat de convocar una manifestació per fer-los fora de la urbanització.

Aquests dies parlàvem de fer una manifestació en contra dels caçadors, no els volem allà. Estan a 100 metres, com marca la normativa, disparant d’esquena a la muntanya. Estem sentint tirs de forma continuada. Va amb el cotxe i els veus col·locats en llocs estratègics, amb vestimenta paramilitar, en ple segle 21. Amb l’explicació que hem sentit, seria qüestió d’actuar immediatament.

Gutiérrez ha denunciat que els gossos que s’utilitzen per la caça i es perden, acaben voltant sols per la urbanització fins que l’amo torna a recollir-los.

És efectiva la caça esportiva de senglars per controlar-ne la població?

Raul Gutiérrez s’ha posat a disposició de la periodista científica Caroline Waggershauser, que aquest matí ha negat l’eficàcia de la caça esportiva com a mètode per controlar la població de senglars. Segons ha dit, hi ha molta literatura científica que corrobora que la matança indiscriminada d’exemplars altera el cicle natural de reproducció dels animals, que passen a criar durant tot l’any fent que augmenti la població.

Està científicament comprovat que les batudes no fan res més que augmentar la població. Per gestionar el senglar s’ha de conèixer la biologia de l’animal, no es pot matar qualsevol exemplar que se’t posa per davant. En cap cas s’ha de matar la matriarca ni les femelles adultes, tampoc els mascles, perquè són els responsables que hi hagi un zel sincronitzat entre novembre i desembre. Hi ha d’haver tants mascles com femelles.

Caroline Waggershauser ha trencat mites sobre el caràcter perillós dels senglars. Assegura que són animals dòcils perquè ella ho ha pogut comprovar en primera persona.

Visc fora del poble i em venen a veure senglars. De nit venien femelles amb sis cries i era emocionant. Els portava pomes i podia veure com es comunicaven, i era extremadament tendre. Era per posar-se de genolls i plorar.

La periodista científica s’oposa a la caça de qualsevol tipus d’animal. I fins i tot ha vingut a relacionar-la amb la personalitat de qui ho practica. Es remet a un estudi fet als Estats Units, on està estesa la tinença d’armes.

A Amèrica han estudiat molt el cervell del caçador i el que he llegit és terrible. Hi ha dos estudis que relacionen l’augment de les llicències de caça amb la reducció de la violència sexual, abusos i violacions.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *