Els veïns ja preparen les catifes de Corpus que es confeccionaran aquest diumenge en cinc carrers i a l’Església Parroquial

Al carrer Verdaguer (entre Jaume Salvador i Bruguera), Balmes (entre Església i Jovara), en dos trams de Jovara (entre Fornaguera i Cervantes, i Amadeu i Indústria) i Església (Sant Josep i Creus). També se’n farà a l’interior de l’Església de Santa Maria i Sant Nicolau. Es podran visitar durant tot el dia fins que pel damunt hi passin els Gegants de Calella, ja al capvespre. Els veïns utilitzen flors i tot d’elements naturals per confeccionar-les, sovint amb dissenys al·lusius a alguna commemoració o data assenyalada.

Les començaran a muntar el mateix diumenge, ben d’hora al matí; però ja fa molts dies i setmanes que hi treballen. Començant per fer-ne el disseny, sempre amb la idea que sigui espectacular i atractiu, amb molta flors i de molts colors; comprar el material i preparar-lo perquè estigui a punt per col·locar-se.

Les catifes de Corpus són també un pretext per fer comunitat i veïnatge, i mostra d’això el fet que molts dels organitzadors es reuneixin cada tarda al carrer per avançar la feina. Ahir vam visitar els veïns del tram de carrer Jovara, entre Amadeu i Inústria, perquè expliquin com porten els preparatius i per conèixer quina feina hi ha al darrera de les decoracions florals que s’escamparan per Calella i desfarà, al capvespre, la cercavila dels Gegants de Calella.

A continuació podeu escoltar l’entrevista amb Salvador Comas, dels veïns del carrer Jovara.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *