Els voluntaris del Parc Dalmau celebren la seva nominació al Premi Ciutat de Calella 2019

El president d’Amics del Parc Dalmau, Francesc Clarà, ha celebrat la nominació de l’entitat al Premi Ciutat de Calella 2019. Assegura que sempre que el parc és notícia, se’n parli i estigui d’actualitat és bo per al propi espai com per la feina que fan l’equip de voluntaris que hi treballen fent tasques de manteniment i conservació. En una entrevista al programa La Ciutat, Clarà ha parlat de les principals actuacions que hi han fet i de quines són les urgències que té ara.

A partir del conveni de col·laboració signat amb l’Ajuntament de Calella el març del 2017, Amics del Parc Dalmau realitza tasques de conservació i manteniment a l’espai. Francesc Clarà, l’actual president de l’entitat, ha explicat a La Ciutat que la principal actuació ha estat la tala d’un centenar de pins morts afectats per la plaga del tomicus, en clara expansió als boscos del Maresme com a conseqüència de la sequera.

Tallant aquests 100 pins hem aconseguit frenar la plaga i que no s’escampés a arbres sans. Dels pins tallats n’hem aprofitat l’escorça i dels troncs per obrir camins i barreres contra l’erosió. També hem fet camins, reguem allà on arribem perquè el principal problema del Parc és la sequera, i el bosc ho pateix molt.

Francesc Clarà també ha apuntat quines són les urgències que presenta ara el Parc Dalmau, més enllà de la recuperació de l’aqüífer. Aquest va ser un dels projectes que l’entitat va presentar als Pressupostos Participatius del 2017 però que finalment no es va executar.

Poder continuar amb el mur de contenció que comença al Pati de l’Ós i segueix el perimetre del parc fins als dipòsits vells. Pel tema aigües pluvials també ajuda. Una altra cosa que volem fer, i és urgent, posar una malla protectora a la pedrera per les esllavissades i despreniments, i arreglar la bassa que hi havia allà.

El president dels Amics del Parc Dalmau ha explicat que centren la seva feina a la part forestal de l’espai perquè de la zona enjardinada se n’ocupa l’Ajuntament per mitjà del desenvolupament del Pla director, que preveu una inversió d’aproximadament mig milió d’euros. Una de les principals actuacions que se n’han derivat ha estat l’arranjament de la zona del laberint.

Les altres entitats nominades al Premi Ciutat de Calella són Calella-Marxa, l’Escola Pia pels seus 200 anys de presència a la ciutat; i els Udols de Foc.

El termini de votacions acaba l’11 d’abril. Es poden fer de dilluns a divendres a l’Oficina d’Atenció Ciutadana, a la Biblioteca Can Salvador de la Plaça i a l’edifici de l’Ajuntament de Calella. L’urna mòbil serà demà dimarts 9 d’abril al carrer Matas i Rodés.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *