IC-V proposa un canvi d’ús del MUTUR, consensuat amb l’oposició

Celebren que finalment Esquerra vulgui actuar amb el Museu del Turisme en la línia que la formació ecosocialista fa temps que planteja. Els emplaça a treballar conjuntament per consensuar una proposta.

La proposta concreta d’IC-V no passa per demanar que el MUTUR no torni a obrir, sinó que més aviat trobar un canvi d’ús de la instal·lació, ja que un tancament costaria de justificar davant les administracions que l’han finançat. I creu que el nou ús l’han de consensuar tots els grups de l’oposició. Tejada: “Ha de ser així perquè s’ha construït amb mig milió d’euros de la Generalitat, 15.000€ de la Diputació i fons FEDER, gairebé un quart de milió d’euros. Un canvi d’us, o un tancament, s’ha de justificar molt bé. No només plantegem el tancament sinó un canvi d’ús, i establir una estratègia consensuada com a mínim per tots els grups de l’oposició i decidir quin ús li donaríem“.

A priori IC-V seria crear un centre d’investigació turística i comercial.

Pel que fa al fet que el Museu del Turisme és l’espai museístic més visitat de la ciutat, Tejada ha argumentat que ho és perquè els altres museus han baixat molt el seu poder d’atracció, i ho atribueix, justament, a la forta inversió que el govern fa en el MUTUR, que eclipsa altres espais museístics. Tejada: “L’abocament de recursos al MUTUR està deixant sense aquests recursos als altres museus. L’Ajuntament Vell ha perdut 1.100 visites del 2015 al 2016. El Far n’ha perdut 1.200 aproximadament.  I el Museu Arxiu segueix perdent atractiu i visites. Això guarda relació amb l’abocament d’un milió d’euros que l’Ajuntament s’ha gastat en el Museu del Turisme“.

Tejada ha comentat que mai fins ara el govern ha escoltat les crítiques al Museu del Turisme i que, per tant, parlar-ne i criticar-lo ara que està tancat no és oportunista.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *