Emotiva carta de comiat d’una família acollidora

Les nenes i els nens sahrauís que han passat l’estiu a Catalunya amb famílies d’acollida, ja han retornat als Campaments de Refugiats Sahrauís de Tinduf (Algèria) amb les seves famílies. Entre ells la Latifa i la Mariam que han passat l’estiu a Malgrat de Mar i a Santa Susanna amb dues famílies d’acollida.

Com qualsevol altre infant, han anat al casal, a la platja, han fet excursions, i han passat estones de qualitat amb els membres de la família de la casa. Cada any a més, s’aprofita per revisar el seu estat de salut, una vessant especialment important d’aquesta iniciativa que neix del voluntariat.

La Cristina i en Toni, una de les dues famílies d’acollida, han publicat aquesta emotiva carta de comiat.

Cada estiu tenim la sort de ser família acollidora del programa Vacances en Pau, que porta nenes i nens sahrauís a passar aquests dos mesos amb nosaltres. És un goig poder gaudir d’aquests infants aquest breu espai de temps, poder donar-los un estiu ple d’experiències i formar-ne part.

El més bonic que ens ofereixen no és només la seva pell bruna o els seus cabells rinxolats, el més preciós són els seus somriures, somriures quan arriben amb moltes ganes de compartir l’estiu amb nosaltres, somriures quan participen en el nostre dia a dia i somriures també quan marxen, delitosos de retrobar-se amb les seves famílies i poder explicar el que han viscut amb nosaltres.

Com cada any, el que sempre els dic als infants quan marxen per tornar a casa seva, és que a la nit nosaltres sortirem a contemplar la lluna, sabent que ells, des dels campaments també surten a veure-la, i a través de la lluna ens podem retrobar de nou, i comptarem aquestes llunes tot esperant el proper estiu, per poder tenir els seus somriures, de nou, a casa nostra.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *