Més del 60% del públic del NEC ha vingut d’arreu de Catalunya

Imatge: NEC

El concert que Ramon Miravet va fer divendres al Far, ha posat el punt i final al festival NEC d’aquest estiu. Un certamen on hi han fet parada les gires dels 17 artistes convidats, que el 30 de juny donava el tret de sortida amb el concert de Triquell, que per causes meteorològiques es va haver de fer a la Sala Polivalent de la Fàbrica Llobert Guri.

Josep Grima, tinent d’alcaldia d’Activitat Cultural, ha valorat molt positivament l’edició d’enguany, fent valdre la publicitat que se n’ha fet a mitjans com la televisió pública catalana, que han ajudat a captar públic de tot arreu.

La valoració és molt positiva principalment per la ubicació, per l’espai. El nostre NEC s’entén en el Far, aquest espai que genera intimitat, aquesta proximitat i, per tant, la valoració que en fem és molt positiva. El NEC és un festival que agrada i que cada vegada és més conegut arreu. Enguany hem tingut la col·laboració de TV3 i això ens el fa exportar arreu. Ja ens posem a treballar en el proper NEC.

I és que més del 60% de les persones que han passat pel festival, han vingut de fora.

Ens va molt bé per exportar el festival arreu de Catalunya. Això s’ha notat moltíssim perquè ja hem passat la barrera del 60% de les persones vingudes de fora. El 90% de les entrades es ven per internet. Hem detectat que més del 60% de les persones que han vingut són de fora de Calella. Això és molt important perquè genera economia. És una notícia molt positiva.

Pel que fa al preu de les entrades, Josep Grima diu que la gràcia del NEC és la seva polivalència, que fa que tothom tingui l’oportunitat de passar pel festival en algun moment. Ara la voluntat del consistori és començar a estudiar possibles patrocinis.

Ens agradaria mantenir una línia així de preus i hem d’acabar d’estudiar com ho fem. Una de les properes coses que estudiarem serà la dels patrocinadors. És un festival que té molt poc patrocini i, per tant, tenim molt recorregut amb els patrocinadors perquè el cost sigui menor.

El tinent d’alcaldia també s’ha referit a la novetat del NEC dels dissabtes i ha dit que després de copsar la impressió de la gent, han arribat a la conclusió que el millor dia és el divendres.

Per mi el NEC és del divendres. Aquell ambient, aquella màgia de l’estiu sota les estrelles, per mi és dels divendres. Enguany hem fet 17 espectacles que han anat molt bé. Ja li puc dir que estem prop dels 5.000 espectadors. Jo crec que si impulsem els divendres, amb el NEC íntim i pròxim, amb grans concerts la impressió encara serà més positiva. Els dissabtes van bé, però per mi el NEC és dels divendres.

Una altra de les coses positives d’aquesta edició han estat les sessions de dj’s que han punxat música abans i després del concert. El regidor veu positiu que en acabar els espectacles la gent es quedi a ballar i a prendre una copa.

A banda de l’escenari del Far, el NEC 2023 ha apostat per dos concerts dobles de gran format al Parc Dalmau. Grima admet que li hagués agradat que hi anés més gent.

M’hauria agradat que pugés molta més gent al Parc Dalmau perquè el parc convida a venir a tothom. Feia molts anys que no es feia un concert en directe en el mateix escenari del Parc Dalmau, a l’escenari natural que hi tenim. Tothom ens va felicitar. Pel nostre govern. Per nosaltres és una prioritat, és un altre passeig de mar; un espai natural, amable, obert i màgic. No només hi apostarem amb el NEC sinó amb altres esdeveniments que farem al llarg de la legislatura.

I també hem preguntat a Josep Grima per la polèmica d’aquest estiu a Pineda de Mar, quan les denuncies per soroll d’un grup de veïns van acabar amb la suspensió de l’Arts d’Estiu. El fet que el NEC es faci en un espai municipal envoltat de natura, amb el volum molt controlat i sense estridències, els dona la tranquil·litat que no molesta a ningú.

La diferència està en si entra Costes o no. El nostre festival el fem en un espai municipal, que és un festival de petit format, que està molt aïllat al costat d’un espai natural. Amb les hores en què es fa i la ubicació, amb el volum i el tipus de música, ja acompanya a què no sigui conflictiu. Aquest és l’equilibri perfecte i l’hem trobat.

El NEC ha abaixat el teló amb uns números que constaten que és un festival d’èxit, que els calellencs i la gent vinguda d’arreu esperen amb ganes cada estiu. Per aquesta edició hi han passat prop de 5.000 persones.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *