En alerta el Pla INUNCAT per la previsió de pluges intenses

El canvi en la situació meteorològica, que portarà pluges abundants i generalitzades al litoral i prelitoral català, ha portat a Protecció Civil a activar novament el Pla INUNCAT en fase d’alerta, al temps que recomana a la ciutadania molta precaució en la mobilitat per les zones que es puguin veure afectades per aquest episodi de precipitacions, i també en les activitats a l’aire lliure. Per aquest matí al Maresme, i segons la predicció del Meteomar, s’esperen precipitacions en forma de xàfecs de caire tempestuós que podran afectar qualsevol punt de la comarca. Es podran repetir durant la tarda i cap al vespre.

Al Maresme, es preveuen pluges avui i demà dijous, per donar pas llavors a un divendres i un dissabte d’ambient majoritàriament assolellat. Amb tot, la predicció apunta que acabarem la setmana, diumenge, novament amb ruixats a la comarca.

MAPA TEMPS

Mentrestant, Protecció Civil de la Generalitat ha posat en alerta el Pla INUNCAT per pluges abundants que afectaran avui principalment les comarques del litoral i prelitoral. Podrien arribar a caure fins a 20 litres per metre quadrat en només mitja hora.

Davant d’això, es recomana a la ciutadania molta precaució en la mobilitat i en les activitats a l’aire lliure, i sobretot evitar les zones amb risc d’inundació. Dona aquests consells:

? Fer seguiment de l’evolució meteorològica a través dels mitjans de comunicació.
? Si heu d’agafar el cotxe, prèviament cal informar-se de l’estat de la xarxa viària.
? En cas de conducció, cal fer-ho amb suavitat, no frenar bruscament i reduir la velocitat, per evitar que el vehicle rellisqui. També convé augmentar la distància de seguretat, perquè es necessita més espai per frenar, i no avançar a la resta de vehicles.
? Recordar, a més, que l’asfalt pot relliscar des de les primeres gotes de pluja.
? Evitar circular o apropar-se tan amb vehicles com a peu, en llocs on pugui haver acumulació d’aigua, així com rieres i torrents davant la possibilitat de crescuda sobtada del nivell de l’aigua

Per a qualsevol emergència trucar al telèfon únic d’emergències 112.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *