En marxa la campanya “Conductors entre reixes”

El Servei Català de Trànsit aquest dilluns, coincidint amb l’operació sortida, ha engegat una campanya de conscienciació sobre les conseqüències penals – i personals – que pot tenir una conducta de risc a la carretera.

Actualment a Catalunya, hi ha 809 persones a la presó que estan complint condemna per un delicte principal contra la seguretat viària. Conduir sense permís, la conducció temerària, conduir sota els efectes de l’alcohol i les drogues i negar-se a sotmetre’s a la prova d’alcoholèmia són els delictes més habituals en aquest tipus d’interns. La durada de la condemna se situa al voltant d’un any de mitjana, si bé aquells penats classificats com de delicte únic tenen condemnes de pena de presó considerablement més curtes.
La campanya Conductors entre reixes és una acció divulgativa del Servei Català de Trànsit que mostra, mitjançant el testimoni d’interns que compleixen pena a la presó per un delicte contra la seguretat viària, les conseqüències d’una imprudència greu a la carretera i, alhora, les eines formatives amb què les institucions penitenciàries i els cossos policials redrecen aquestes actituds per evitar la seva reincidència.
L’objectiu de la campanya és doble: conscienciar als conductors que un comportament de risc al volant pot portar qualsevol ciutadà a la presó i posar en relleu el programa de formació i rehabilitació, el qual pretén donar resposta a l’increment de reclusos per delictes de trànsit des de la reforma del codi penal el 2007.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *