La torxa olímpica encendrà el peveter de les primeres Olimpíades de la Gent Gran

Aquest vespre s’inauguraran les primeres Olimpíades de la Gent Gran que se celebraran entre el 17 i el 21 de juliol a Calella, amb la participació confirmada de més de 200 esportistes majors de 65 anys. Competiran en alguna de les 10 modalitats esportives de la cita olímpica, que es disputaran cada dia a partir de les vuit del matí al Passeig Manuel Puigvert amb la única excepció de les proves de natació, concentrades en la jornada de dissabte a la Piscina Municipal Dorly Strobl. L’organització recau en l’Espai Caixa de Calella, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Calella. Comptaran amb prop d’una vuitantena de voluntaris que donaran suport a nivell logístic i d’assistència als esportistes.

Una de les torxes que van portar la flama dels Jocs de Barcelona 92 serà l’encarregada, aquest vespre, de portar el foc que encendrà el peveter de les primeres Olimpíades de la Gent Gran que se celebren a Calella coincidint amb l’any de la Capital de l’Esport Català. El calellenc Joan Forest ha cedit a l’organització la torxa per la cita que tindrà lloc a la ciutat fins diumenge.

S’encendrà al Far i completarà el recorregut que la portarà fins al Passeig Manuel Puigvert, portada per una vintena de voluntaris; tal com ha explicat el responsable de les Olimpíades de la Gent Gran, Josep Maria Granyó, en una entrevista a La Ciutat.

El foc el portaran les autoritats i 21 voluntaris que s’aniran rellevant per completar el trajecte del Far fins al monument a La Sardana. Hi podrà pujar tothom, tenint en compte que l’aforament és per a un centenar de persones. L’Ajuntament ha facilitat que s’hi pugui pujar amb el Carrilet: farà dos transports d’anada i dos de tornada.

Per facilitar l’assistència a la cerimònia, que és oberta a tothom, l’Ajuntament de Calella ha habilitat un servei de transport gratuït amb el Carrilet. Sortirà a les 19.00h i a les 19.30h des de l’encreuament de la Riera Capaspre amb la carretera N-II (davant del Burguer King). Hi haurà dos trajectes de tornada que sortiran de l’esplanada del Far a partir de les 21.00h.

L’acte comptarà amb l’actuació de la Coral de l’Espai Caixa i els parlaments de les autoritats. Hi ha confirmada l’assistència del president de la Federació d’Associacions de la Gent Gran de Catalunya, Josep Carné.

Les primeres proves: bitlles catalanes, llançament de pilota i petanca

El Passeig Manuel Puigvert serà l’escenari de bona part de les proves del calendari de les Olimpíades de la Gent Gran, a les quals s’hi han inscrit més de 200 participants, segons l’última xifra oficial.

L’agenda de competició arrencarà a dimecres 17 de juliol les vuit del matí amb les primeres proves de bitlles catalanes, llançament de pilota de 3 i 2 quilos de pes i petanca. El dijous 18 de juliol es disputarà una de les modalitats estrella de les olimpíades, per a la qual s’hi han apuntat més d’un centenar de persones. La jornada començarà amb la cursa d’orientació.

S’entregarà un mapa als participants i hauran de descobrir unes senyals. Rebran unes indicacions per orientar-se i arribar al punt assenyalat al mapa, on trobaran una clau. I així fins a un total  de 16 proves per un circuit que passa per llocs emblemàtics de Calella i que poden completar en família.

El mateix dijous es disputaran la cursa de velocitat de 60 metres i les de resistència, de 3 i 6 quilòmetres de distància.

De cara al divendres 19 de juliol s’han previst les proves de bàsquet 3×3, escacs gegants i futbolí humà. Dissabte 20 de juliol es disputaran les modalitats de natació a la Piscina Municipal Dorly Strobl: 25 metres lliures, 50 metres lliures, i les proves de relleus.

75 voluntaris donaran suport a l’organització pel bon funcionament de la cita esportiva: s’encarregaran de l’arbitratge, tasques de control i de vigilància, i d’atenció als participants.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *