“Un estiu sense UFFFF”

cop de calor

La prevenció és clau per minimitzar els efectes de les altes temperatures i sobre això insisteix la campanya que Salut ha presentat avui, en plena onada de calor a Catalunya. La informació que es distribuirà als centres assistencials consisteix en recordar les mesures que s’han de prendre: beure molta aigua, protegir-se del sol amb crema, evitar sortir a l’aire lliure durant les hores punta o refrescar la casa. El secretari de Salut Pública, Joan Guix, ha dirigit la crida als responsables de les activitats a l’aire lliure perquè gran part dels afectats i morts per cops de calor durant el 2018 van ser persones adultes que estaven treballant o fent exercici a l’exterior.

El col·lectiu se suma a la llista de grups vulnerables a les onades de calor, en què s’inclouen les persones més grans de 75 anys, els nadons, els malalts crònics, els discapacitats físics i psíquics, les persones sense llar i les que viuen soles. L’estiu passat es van notificar 65 casos de cop de calor, dels quals 28 persones van morir, una xifra que és la més elevada registrada per l’Agència de Salut Pública des del 2004.

La campanya s’ha presentat aquest matí quan Catalunya es troba immersa en la primera onada de calor de l’any, que es preveu històrica per la intensitat de les temperatures, amb una punta demà divendres al Maresme, que farà escalar els termòmetres a primera línia de mar fins als 35 graus.

Amb tot, el secretari de Salut Pública, Joan Guix, ha recordat que els cops de calor no són l’únic problema assistencial propi de l’estiu.

L’estiu comporta comporta perills de contaminació, risc especial si no mantenim la cadena de fred, amb la possibilitat de malalties relacionades amb els aliments, els ofegaments en platges, en piscines en casos dels infants; la radiació ultravioleta, les picades de medusa.

Els responsables de Salut han indicat que fins a finals de setembre es reforçaran les plantilles d’atenció primària i d’urgències a les àrees on està comprovat que a l’estiu augmenta la demanda sanitària.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat