Quim Botey inaugura dissabte una exposició retrospectiva de la seva obra fotogràfica

50 anys dedicats a la fotografia resumits en un centenar de fotografies que representen l’evolució de la seva obra artística. El calellenc Quim Botey celebra aquest aniversari inaugurant una exposició que es podrà veure a l’Ajuntament Vell fins el 30 d’agost. Bona part de les imatges es mostraran per primera vegada a Calella.

Botey admet que la preparació de l’exposició li ha despertat molts records i emocions, però que, alhora, li ha servit per endreçar les diferents etapes per les que ha passat la seva fotografia. Dissabte mostrarà la primera imatge que va captar amb una càmera, als 15 anys, o amb la que va guanyar el seu primer concurs; fins a l’última, la del viatge que va fer l’hivern passat.

Entre el centenar d’imatges seleccionades, totes elles inèdites a Calella, retrats, paisatges i fotografia de caire més documental. Reflexen la seva evolució artística i com ha experimentat amb la tècnica.

He evolucionat molt amb la tècnica. En un moment ens van dir que haviem de llençar tot el material que teniem per passar-nos al digital, i ho vaig fer. M’agrada la tècnica i que la càmera mostri el que veig al meu cap. I també ho treballo tancant el cercle: penso la fotografia, la faig i la imprimeixo a la meva manera. Soc un home de cubeta, del revelat d’abans; que ara són amb tècniques digitals.

Es defineix com un fotògraf que conceptualitza l’obra, disposat però a improvisar per capturar “el moment”.

Quim Botey, passió per la fotografia resumeix la relació del calellenc amb la imatge i amb la càmera, a qui defineix com la companya infatigable de vida, amb el permís de la família.

Sempre és un batibull d’emocions quan has de resumir 50 anys de vida en fotografies (…) La càmera ha sigut la meva companya de viatge i la meva família la que ho ha patit, perquè la dèria fotogràfica sempre hi està present (…) Content per l’exposició, espero que vingui molta gent de Calella, que entendran una mica més què he fet en 50 anys de fotografia.

L’exposició s’inaugurarà aquest dissabte a l’Ajuntament Vell (19.00h). Es podrà visitar fins el 30 d’agost (de dilluns a divendres, de 10 a 14h; de dimarts a dissabte, de 18 a 21.30h; diumenges i festius, d’11 a 14h).

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *