RCTV s’infiltra al rodatge d'”Amics per sempre”

amics2

TV3 ha trobat a Calella l’últim xiringuito de la Barceloneta. O si més no, ha trobat un emplaçament ideal per recrear un dels xiringuitos que hi havia a la costa de la capital catalana als anys 80. I és que La Gavina conserva l’estètica d’aquells establiments a peu de platja, i per ambientar-ho ha calgut poc més que canviar-li el nom i posar-li El Boquerón. Tal com ja els vam avançar, aquests dies la productora Lastor Media està acabant el rodatge d’una “tv movie” als Banys La Gavina que es diu “Amics per sempre”.

Als Banys La Gavina de Calella s’hi ha recreat una de les típiques guinguetes que hi havia a la platja, abans que el projecte olímpic obrís la capital catalana al mar. L’estètica de l’establiment i la seva ubicació prop de Barcelona han estat determinants perquè l’equip de producció l’escollís.

betzy00000000Des de Ràdio Calella TV hem passat una tarda al rodatge i hem pogut parlar amb els actors protagonistes. Primerament amb l’actriu Betsy Túrnez, que ja va formar part del repartiment de 100 metros i també els espectadors l’han vist a la gran pantalla amb pel·lícules com El Rei Borni o Ocho apellidos catalanes. I a la TV va sortir l’any passat a Cúentame como pasó, i ha aparegut a Pop Ràpid o El cor de la ciutat de TV3, i també sèries com El Comisario, Periodistas, i ara a la sèrie La Pelu de La 1 de TVE.

Betzi Túrnez ha explicat que el seu paper és el de la Mariluz, que viu una hsitòria personal, d’amor i amistat, dins el context de l’última guinguetaque s’ha d’enderrocar a la Barcelona: “El nostre xiringuito és l’últim que queda per enderrocar. Dins d’això hi ha la subtrama delq ue passa amb l’amo del xiringuito, en carles -la Mariluz li diu en Charlie- que té les seves coses amb la seva filla i per aconseguir el seu amor com a filla es fica a un embolic tremendo i jo visc aquesta aventura amb ell. Sóc la seva mà dreta. Són amics de tota la vida de la Barceloneta i com que ell en el seu moment li va oferir feina al xiringuito això la va ajudar a revifar ia ra és una tia de bandera, amb molt poderio, energia i empenta“.

amics 3Betzy Túrnez confessa que el ritme de gravació és frenétic i malgrat estar a Calella moltes hores, no ha tingut temps de visitar la ciutat. “La veritat és que no. Pensa que els horaris que tenim són tremendos. Arribem al matí d’hora i no sortim d’aquí, i acabes amb poc temps per anar a casa, sopar, repassar una mica el del dia següent i tornar.  Temps no n’he tingut gaire, però tindré oportunitat“.

El que si que ha trobat ideal per la gravació és l’espai, la platja i l’ambientació.”Estàs treballant a la platja mateix. És molt semblant i et situa molt bé en el que eren els merenderos. És un plaer rodar aquí, i la setmana que ve que tornem a Barcelona ho trobarem a faltar. És un luxe absolut. I ara que ha començat el bon temps perquè la setmana passada… Déu n’hi do! Clar, tu has d’interpretar com si fos ple agost i fa una ventada i un fred que vols que tallin ja i que em posin la jaqueta. Però avui mira ja quin dia fa. Meravellós. Repetiria“.

muñoz00000000Betzy Túrnez comparteix el protagonisme del film amb Óscar Múñoz. El podem veure actualment fent de Kevin a la sèrie Nit i Dia de TV3, i també encarnant a l’Uri a La Riera. En el seu cas interpreta al propietari d’El Boquerón, en plena decadència de les guingueta. “El negoci ja no li va bé. Té aquest problema amb el xiringuito i alhora un problema personal amb la seva filla. Ella va creixent i ell no sap gestionar les emocions. A la filla adolescent les emocions li van a mil. I li arriba la mare que fa temps que no estava amb ella. I es combina amb la història de la Barceloneta quan els xiringuitos se n’anaven por ahí, alhora dels Jocs Olímpics. I tot es relaciona entre si“.

I l’actor ha revelat un dels perquès més preguntats aquests dies. Com és que han escollit aquest establiment de Calella pel rodatge? Com l’han conegut? Aquesta és la resposta: “Pel que sé és perquè un membre de l’equip es va casar aquí, hi va pensar, ho va recordar i va proposar aquest xiringuito per la proximitat amb Barcelona -que és convenient per fer venir tot l’equip- de la seu d’on surt tot l’equip, i pels voltants, que siguin fàcils, idonis, que no hi hagi problemes… i es va trobar aquesta de Calella“, ha dit Óscar Muñoz.

I en el seu cas, contrari al de Betzy Túrnez, ell si que ha pogut conèixer una mica la ciutat de Calella, i encara ho podrà fer més els propers dies, ja que es queda a dormir a la nostra ciutat per no haver d’anar i venir cada dia de Terrassa. “M’he agafat un apartamentet aquí i de moment m’he quedat una nit però aquesta setmana m’hi penso quedar tota la setmana. I com que dimecres, dijous i divendres tenim rodatge del migdia fins ben entrada la matinada, com a mínim tindré els matins per passejar una mica. Ja he vist el carrer Església, i m’he passejat per aquí i ho he trobat molt maco, molt preciós. Tant que  un dia vaig arribar a casa i la meva dona em diu: s’està bé aquí a Terrassa. I li dic: a Calella també s’està molt bé“.

El film s’estrenarà el pròxim mes de juliol per TV3, coincidint amb el vint-i-cinquè aniversari de la celebració dels Jocs Olímpics de Barcelona 92.

Aquí podeu escoltar l’entrevista sencera a Betzy Túrnez, emesa a l’Info Vespre.

I aquí podeu escoltar l’entrevista sencera a Óscar Múñoz, també emesa a l’Info Vespre.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat