Entitats de Calella i l’Alt Maresme convoquen avui una concentració a favor de la convivència (20h)

Cultura i Arrels, Comunitat Feminista de Calella, CalellaxRefugiats, La Morra, La Bruna, Grup de Dones Africanes de l’Alt Maresme, Unitat contra el Feixisme i el Racisme Pineda i l’Associació Senegalesa de l’Alt Maresme ofereixen el teixit associatiu per acollir els menors no acompanyats tutelats per la DGAIA i condemnen les actituds xenòfobes produïdes davant l’hotel on s’allotgen.

Resposta d’entitats calellenques i de l’Alt Maresme que convoquen avui una concentració a favor de la convivència a les 20h a la Plaça Catalunya. Les entitats convocants denuncien “la mala gestió” de l’acollida dels menors no acompanyats a tot el país per part de la Generalitat i agraeixen a l’Ajuntament “el seu posicionament públic” en el cas dels 60 menors no acompanyats tutelats per la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) que es troben des del 31 de maig a l’Hotel Marisol.

Al mateix temps, les entitats convocants avisen que “els rumors, moltes vegades falsos i no contrastats, són un dels obstacles que alimenten la percepció d’aquesta situació com a un conflicte” i recorden que un mena és un menor “sense la seva família”.

Per això, convoquen una concentració “a favor dela millora de les condicions de vida dels/les menors arribats/des a la nostra ciutat” i “en contra de les actituds feixistes, racistes i la llei d’estrangeria”.

Crit al seny
Calella crearà un grup de coordinació amb professionals, Mossos i veïns per avaluar l’estada de menors no acompanyats a la ciutat. En un comunicat conjunt, totes les forces polítiques amb representació a l’Ajuntament demanen a la ciutadania “seny i empatia” amb els menors i fan una crida a “conservar la convivència i la cohesió social”.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *