Els partits polítics demanen “seny” davant els incidents produïts a l’Hotel Marisol

El ple municipal s’ha reunit aquest diumenge per mostrar unitat davant l’enfrontament que van protagonitzar una cinquantena de persones, segons fonts policials, davant l’Hotel Marisol on la Generalitat ha habilitat un centre per a menors estrangers no acompanyats (MENA)

Un robatori protagonitzat presumptament per un menor estranger tutelat va acabar ahir a la nit amb un enfrontament que va mobilitzar els antiabalots dels Mossos d’Esquadra. El moment més tens es va produïr quan la família de l’afectat va llançar objectes a l’hotel amb l’objectiu de recuperar aquest presumpte objecte robat, malgrat fonts policials han confirmat a RCTV que no se n’ha fet denúncia. La policia continua investigant el mòbil de la baralla, que sobretot va ser dialèctica, i que no va causar ferits greus.

Davant d’aquests incidents, el plenari municipal en bloc de l’Ajuntament de Calella ha publicat un comunicat conjunt on crida al “seny” i a “l’empatia” i on recorda que hi ha molts professionals treballant amb els menors, emfatitzant que la intenció de l’Ajuntament és que els menors puguin integrar-se i conviure amb la ciutadania.

Al mateix temps, els grups municipals han anunciat la creació d’un grup de coordinació que diàriament emetrà un informe de com ha anat la jornada i que estarà format per: la cooperativa sense afany de lucre EDUVIC especialitzada en la infància i adolescència, agents socials, policia de proximitat, Mossos d’Esquadra, representació veïnal i professionals que acompanyen els menors diàriament.

Els grups municipals de Junts per Calella, ERC, Calella en Comú, PSC, CUP i C’s es mostren també partidaris en aquest comunicat de treballar plegats per “conservar la convivència i la cohesió social”.

Aquest és el comunicat.

Comunicat de totes les forces polítiques de l’Ajuntament de Calella en relació a l’estada a la nostra ciutat d’un grup de nois no acompanyats tutelats per la Generalitat de Catalunya.

Reunits avui diumenge al matí a l’Ajuntament l’alcaldessa de la ciutat i els grups municipals de Junts per Calella, ERC, Calella en Comú, PSC, CUP i Cs amb la voluntat d’analitzar els fets esdevinguts a la tarda-nit del dissabte, hem acordat manifestar:

-Recordar que hi ha molts professionals treballant-t’hi i demanem al conjunt de la ciutadania seny i empatia amb uns nois que són menors d’edat i que estan començant a socialitzar-se a la nostra ciutat.

-Agrair a la gran majoria de la ciutadania la seva comprensió i solidaritat.

-Anunciem un grup de coordinació que diàriament emetrà un informe de com ha anat la jornada, format per la cooperativa sense afany de lucre especialitzada en la infància i adolescència EDUVIC, agents socials, policia de proximitat, mossos, professionals que els acompanyen diàriament dia i nit i representació veïnal.

-Creiem que el factor de la mediació és una bona eina per intentar pal·liar els neguits i les inquietuds de la ciutadania. Com a veïns i veïnes de Calella volem col·laborar en què aquests nois puguin integrar-se i viure a la nostra ciutat en la millor de les condicions, afavorint la convivència i el civisme, buscant exemples com el de Canet on persones i entitats s’han compromès amb l’acompanyament i amb l’acollida d’aquests nois.

-El govern municipal i el conjunt de les forces polítiques es comprometen a mantenir el contacte i fer totes les reunions que s’escaiguin per tal de garantir que tots anem en la mateixa direcció que no és un altra que conservar la convivència i la cohesió social.

Calella, 23 de juny de 2019″

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. Jose ha dit:

    Al final la realidad se impone, y como pasó en otras poblaciones, los hechos hablan por sí solos. Por cierto que está radio podría realizar su trabajo y hablar con los vecinos y no tener que informarnos a través de la web de la Vanguardia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *