Entra en funcionament el nou punt de vacunació comarcal a la Fàbrica Llobet-Guri

Foto: Corporació de Salut del Maresme i la Selva
Foto: Corporació de Salut del Maresme i la Selva

La sala amb columnes de la Fàbrica Llobet-Guri va rebre ahir els primers usuaris citats a vacunar-se contra la Covid. Aquest punt ha passat a tenir un abast comarcal i compta amb 4 boxes habilitats que s’obriran segons la disponibilitat de vacunes, on hi treballen professionals de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, infermeres i personal administratiu, repartits en torn de matí i tarda. Està preparat per fer 1.600 punxades diàries. Les persones convocades poden demanar cita per vacunar-se a Calella a la pàgina web vacunacovidsalut.cat, o esperar la trucada telefònica del CAP perquè se’ls doni dia i hora. Ara la franja d’edat més baixa és la que va dels 45 als 49 anys.

Si les franges horàries, els dies o els llocs per vacunar-se que ofereix el portal de vacunació estan complets, es recomana seguir accedint a l’aplicació durant els dies següents per comprovar si n’hi ha de disponibles.

El punt de vacunació comarcal està operatiu en horari de matí i tarda, de 9 a 14h i de 15 a 19h. S’afegeix als de Blanes, Calonge, Figueres, Olot i Ripoll, de tal manera que la xarxa de punts mitjans a la Regió Sanitària de Girona s’amplia de cinc a sis.

5 ingressats per Covid a l’Hospital Sant Jaume

El centre hospitalari calellenc ha registrat 1 nou ingrés per Covid i 1 alta des de dijous de la setmana passada. Actualment hi ha 5 persones ateses per la malaltia.

Segons informa la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, no hi ha cap dels seus professionals en aïllament per la Covid.

Tot i aquestes dades, que indiquen una clara millora de la incidència del coronavirus a nivell hospitalari, l’organisme crida a no abaixar la guàrdia i continuar aplicant les mesures d’higiene bàsiques que són mascareta, rentat de mans freqüent, distància i ventilació.

Dades epidemiològiques locals

La situació epidemiològica a Calella continua estable amb un risc de rebrot de 90,21 punts (mitjà) i la taxa de reproducció lleugerament per sobre de l’1, en fase expansiva.

En els últims 7 dies s’han diagnosticat 9 casos positius de Covid a Calella. L’acumulat de dues setmanes eleva la xifra als 19. Això deixa una incidència acumulada per cada 100.000 habitants de 89,15.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat