Calella tindrà un espai per al dol gestacional i neonatal

flors cementiri00000000

Les pèrdues durant l’embaràs o després del part deixaran de ser invisibilitzades a Calella. És el compromís de totes les forces polítiques municipals, expressat amb l’aprovació de la moció que va impulsar Esquerra per reconèixer el dol gestacional i neonatal i trencar amb els tabús i el silenci que l’han acompanyat. Això es materialitzarà amb la creació d’un espai físic al cementiri –la idea és habilitar-lo al Pins de la Creu–, realitzar campanyes de sensibilització i una cerimònia anual en record dels infants coincidint amb el Dia Mundial que se celebra el 15 d’octubre. Els partits també s’han posat d’acord per treballar amb un nou protocol que permeti a les famílies donar-los sepultura en un espai de característiques encara per concretar.

L’acord del Ple també compromet a l’Ajuntament de Calella a donar suport a les associacions d’acompanyament en el dol perinatal, gestacional o neonatal, facilitar que puguin dur a terme accions aquí i traslladar a les famílies tota la informació sobre els recursos que tenen al seu abast.

Des de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva es vehicula a través de la Comissió d’Atenció al Dol i consisteix en un circuit que abraça les diverses necessitats que poden tenir pares i mares davant la pèrdua. Des d’un acompanyament puntual en primera instància fins a un servei d’atenció psicològica prescrita pels professionals de la primària.

La infermera Anna Solanes, membre de la Comissió d’Atenció al Dol, i la psicòloga clínica Araceli Teixidó n’han parlat aquest matí al programa La Ciutat. Podeu recuperar-ne l’entrevista a continuació.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat