Adaptem Calella: la proposta que vol millorar l’accessibilitat urbana

El calellenc Miquel Noheras ha explicat aquest matí al programa La Ciutat què el va portar a presentar “Adaptem Calella” a la convocatòria del Pressupost Participatiu, que finalment ha guanyat amb gairebé un terç dels vots recollits. Diu que ell va fer la proposta però que la concreció l’hauran de fer els serveis tècnics municipals. És a dir, identificar els trams de voreres que no són plenament accessibles i prioritzar l’actuació que es podrà fer amb el límit d’inversió de 125.000 euros.

Sorprès i content per la resposta que ha rebut la seva idea d’adaptar els trams de voreres de la ciutat, Miquel Noheras ha comentat que el fet de moure’s amb un cotxet de nadó li ha fer obrir els ulls sobre una problemàtica amb la que també s’hi troben les persones que van amb cadira de rodes o les que pateixen algun tipus de discapacitat física.

Tinc un fill de tres anys i he voltat molt amb cotxet i això m’ha permès fixar-me en com estan les voreres de Calella. Amb això vaig tenir la idea de facilitar la mobilitat a les persones que porten cotxets de nadons, cadires de roda o gent gran; que passa per adaptar les voreres, i canviar els desnivells per rampes.

Noheras ha comentat que la seva proposta no detalla quins són els trams de voreres on s’ha d’actuar perquè tampoc coneix quan costaria fer-ho. Espera que siguin els tècnics municipals qui facin l’estudi però que ell n’estarà pendent.

El detall no el sé perquè no he fet l’estudi. No sé quantes voreres es poden adaptar, però a nivell tècnic es podrà determinar en funció del pressupost que hi ha (…) Ara espero que es posin en contacte amb mi, sinó ho faré jo presencialment per fer-ne una mica de seguiment i comprovar que realment es tira endavant la proposta.

Adaptem Calella ha estat la proposta més votada del Pressupost Participatiu del 2020. Ha rebut 502 dels 1.533 vots recollits, gairebé un terç del total. Per darrera, en nombre de vots, han quedat la restauració de la balustrada del Passeig Manuel Puigvert (389), les noves graderies per a La Muntanyeta (313), els tobogans gegants al Parc Dalmau (248) i d’adaptació dels passadissos del Cementiri Vell (80).

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *