Entra en vigor la prohibició de fumar a l’aire lliure si no hi ha distància

Ja ha entrat en vigor a Catalunya la prohibició de fumar a l’aire lliure si no es pot garantir una distància mínima de dos metres amb les altres persones. Així ho ha recollit aquesta matinada el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. On també s’obliga als bars i restaurants a tancar a l’una de la matinada. D’aquesta manera el govern aplica a Catalunya les mesures que divendres passat es van consensuar a la reunió de les Comunitats Autònomes amb el govern espanyol.

L’ordre del Departament de Salut diu que no es pot fumar als carrers o als espais a l’aire lliure si no es pot respectar una distància mínima de dos metres entre persones. Això afecta les terrasses perquè la resolució parla de distància interpersonal, no entre taules, per tant, tampoc no es pot fumar si s’està en una taula amb altres persones, perquè pràcticament és impossible que hi hagi dos metres de distància entre els comensals.
La norma també afecta als horaris dels bars i restaurants que han de tancar a tot estirar a la una de la matinada i a partir de les 12 no podran atendre a nous clients. Tampoc no hi podrà haver taules de més de 10 persones.

La prohibició de fumar també s’aplica a qualsevol altre dispositiu d’inhalació de tabac, pipes d’aigua, catximbes o semblants.

La resolució incideix en altres recomanacions de caràcter general com ara limitar les trobades socials als grups de convivència estable i a un màxim de 10 persones.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.