Nou ingrés per Covid-19 a l’hospital de Calella

Imatge d’arxiu
Imatge d’arxiu

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha informat d’un nou ingrés per Covid-19 a l’Hospital de Calella, on ara mateix hi ha tres persones ateses amb positiu per coronavirus. A Blanes, l’altre hospital de la Corporació, no hi ha cap persona hospitalitzada. Segons el mapa interactiu de casos per municipis que elabora el Departament de Salut de la Generalitat el nombre actual d’acumulats a Calella des que es va iniciar el registre és de 180 casos. Mentre que la xifra de sospitosos, creix a un ritme més elevat i se situa en els 1.799 possibles casos, respecte a una població de 19.069 habitants.

Són menys casos, però, que ara fa set dies. Durant la darrera setmana s’han diagnosticat 5 nous positius per Covid-19. La taxa de casos diagnosticats amb PCR en els últims catorze dies era de 10. Mentre que la dada d’ingressos que facilita l’organisme sanitari correspon a pacients de tota l’àrea sanitària, sense indicar-ne el veïnatge; la del mapa de casos del Departament de Salut sí que es refereix a la situació de la pandèmia a Calella d’acord amb el testatge que s’ha fet de la població per part de professionals sanitaris o a persones que han presentat símptomes però a qui no s’ha fet la prova diagnòstica.

L’actualització del recompte que ofereix l’organisme sanitari també indica que s’ha produït un tercer positiu entre els seus professionals.

Des de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva s’insisteix a recordar que no es pot abaixar la guàrdia i que cal seguir aplicant mesures d’higiene per minimitzar el risc de contagi. És a dir, mascareta, rentat de mans i distància física.

A la baixa el risc de rebrot

Segons el gràfic que elabora TV3 del risc de brot seguint el sistema de càlcul del grup de Recerca BIOCOM-SC de la UPC, i amb dades oficials de la Generalitat, indica que a Calella l’índex de brot ha anat a la baixa i és baix. Se situa actualment en el 54,31 amb una evolució que fixa la taxa de reproducció en 1,04.

La taxa rho s’obté a partir de la mitjana de persones que s’infecten a partir d’un mateix cas indicar-ne i si es troba per sobre de l’1, significa que l’epidèmia creix.
Aquesta variable es creua amb la incidència acumulada de casos per cada 100.000 habitants els últims 14 dies. És a dir, es pondera l’afectació en un període determinat sobre un volum concret de població

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat