ERC, Calella en Comú i la CUP proposaran investir Xavier Ponsdomènech com a alcalde

El bloc d’esquerres ha arribat a un acord d’investidura per proposar Xavier Ponsdomènech, el cap de llista d’ERC, al Ple de constitució del nou Ajuntament de Calella que se celebrarà aquest dissabte 15 de juny. ERC -la candidatura més votada de les tres formacions-, Calella en Comú i la CUP ha emès un comunicat en què reiteren que l’acord es legitima pel suport rebut a les eleccions municipals i detallen els punts de coincidència tant en la diagnosi de la situació actual de Calella com de les necessitats de futur, i alhora pel fet de compartir una manera d’entendre i exercir la política.

Confirmat l’acord d’investidura entre ERC, Calella en Comú i la CUP que les tres formacions expliquen vol ser el punt de partida d’un pacte estratègic futur, que es desenvolupi al llarg del mandat i que tingui capacitat d’incidència en la vida política de Calella.

Els seus objectius compartits de futur es concreten en 10 compromisos que recullen i fan públics en la nota de premsa amb què han confirmat l’entesa. Són exercir un govern col·legiat, obert i inclusiu, que sigui còmplice amb tota la ciutadania; combatre des del govern les situacions de privilegi i desigualtat; promoure la diversificació econòmica i la modernització dels sectors; treballar la corresponsabilitat en l’àmbit de la promoció turística; apostar per la innovació en la gestió municipal; donar resposta a les necessitats de mobilitat laboral i de formació de la ciutadania; fer una ciutat saludable que tingui cura de tothom; treballar per aconseguir una ciutat 100% verda i sostenible; i treballar amb visió a curt, mitjà i llarg termini.

Les tres formacions apunten que l’acord s’anirà ampliant i traduint en accions concretes, i que el compromís s’allargarà tot el mandat municipal.

En aquest sentit, reiteren que el suport obtingut en les eleccions del 26 de maig els legitimen per impulsar i treballar la seva condició d’alternativa política. I que el fet d’aplegar el 44,8% dels vots els dona prou força per presentar una candidatura consensuada a l’alcaldia de l’Ajuntament de Calella. En la persona de Xavier Ponsdomènech, cap de llista d’ERC, que de les tres és la candidatura electoral que va sumar més suports.

La seva proposta es sotmetrà a votació del Ple de constitució del nou Ajuntament de Calella, convocat per aquest dissabte 15 de juny al migdia. Les tres forces compten amb 8 dels 17 regidors que hi ha a la Corporació Municipal, a 1 de la majoria necessària per aconseguir la investidura.

Els tres partits han declinat fer avui declaracions a Ràdio Calella TV.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *