Mossèn Cinto Busquet convida a pregar pel reconeixement dels drets fonamentals del poble durant la Festa Major

Celebració de l'Ofici de la secretària per la Festa Major de Sant Quirze i Santa Julita del 2018

L’Ofici Solemne de Festa Major tindrà l’acompanyament musical del Cor Harmonia, que interpretarà la Missa Pontifical de Perosi, entre d’altres cants. Serà aquest diumenge 16 de juny a les 11 del matí, amb l’Eucaristia que servirà per celebrar la festivitat dels patrons de Calella, Sant Quirze i Santa Julita. Serà presidida per Mossèn Cinto Busquet, per qui aquest acte col·lectiu de pregària durant la Festa Major ha de servir també per demanar per la concòrdia social i el reconeixement ple dels drets fonamentals del poble.

El responsable de la Parròquia de Calella, Mossèn Cinto Busquet, considera que la celebració de la Festa Major també ha de ser l’espai per reflexionar i pregar davant la complexitat del moment. A nivell de país, per la situació d’injustícia que suposa el judici del procés.

Estem vivint moments molt tristos i el fet d’aplegar-nos, no només per pensar i recordar, sinó també per pregar i obrir-nos a l’esperança davant una situació d’alta injustícia. Volem i podem esperar que les coses acabin bé i poguem iniciar una etapa de projecte compartit per la gran majoria del poble de Catalunya amb la comprensió de les institucions de l’Estat, que realment no la mostren.

Busquet també convida als calellencs i calellenques a aprofitar la festivitat per reflexionar pels reptes que la ciutat té per endavant, i posa d’exemple la situació de les persones refugiades.

L’Ofici Solemne de Festa Major tindrà l’acompanyament musical del Cor Harmonia, que interpretarà la Missa Pontifical de Perosi.

Ho solemnitzem amb el Cor Harmonia, que farà la Missa de Perosi i altres cants molts adients. Serà així una celebració bonica i digne de la festa.

A les vuit del matí de diumenge de Festa Major, i com és tradició, es celebrarà l’Ofici de la secretària a la Capella de Sant Quirze i Santa Julita. Serà presidida per Mossèn Salvador Gras, fill de Calella i rector de Malgrat de Mar i Palafolls. En acabar, al passeig Manuel Puigvert hi haurà una xocolatada a càrrec de l’Associació Sant Quirze.

L’origen de l’Ofici de la secretària

L’Ofici del secretari o de la secretària té origen pels volts del 1800 per la devoció religiosa de qui llavors ocupava el càrrec a l’Ajuntament de Calella. Va fer que s’instaurés per la festa major patronal un ofici que se sortís de l’encotillat de l’època, aportant-li tocs festius. Sempre s’ha fet a l’antiga Capella de Sant Elm, al carrer Bartina, i encara avui dia es manté l’hora de les misses que es celebraven fa més de dos segles. Entre els assistents es reparteixen clavells, flors que són símbol de distinció i noblesa.

Antigament, en finalitzar la missa oficiada normalment per un mossèn fill de Calella, els feligresos allargaven la reunió compartint un pica-pica. Ara, s’ha substituït per una xocolatada que dóna força i energia per afrontar el dia i poder assistir a totes les activitats del programa de Festa Major.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *