ERC demana el ‘sí’ de les dones a l’1 d’octubre

La secció local va celebrar dissabte a la plaça de l’Ajuntament un dels 50 actes simultanis que el partit republicà va dur a terme al conjunt del país sota el títol «Dones pel sí». Dirigit a cridar a la participació del col·lectiu femení, que representa el 52% del total de la població però que les estadístiques diuen exerceix el seu vot per sota del que ho fan els homes. La secretaria d’organització d’ERC, la pinedenca Mònica Palacín, com altres dones que també van intervenir en l’acte, va demanar als catalans que es conjurin contra l’estratègia de la por de l’Estat espanyol que vol, així, coartar la llibertat d’expressió i el dret a exercir la democràcia.

Palacín també va referir-se a les actuacions fetes en relació a empreses i particulars relacionats amb el referèndum. Va assegurar que l’estratègia repressiva aconsegueix que reforçar el clam en favor de la democràcia.

“L’Estat ha adoptat una postura vintage davant el procés: fent allò que ja feien als 70. Però nosaltres respondrem d’una manera: pacíficament, democràticament i sobretot amb un somriure; però sobretot fent encara mes campanya l’endemà que ens retirin les pancartes”, va dir Palacín, a qui el públic va respondre amb crits de “Votarem, votarem!”.

L’expresidenta i exregidora d’ERC a Calella, Pilar Rocafort, va denunciar els “tics netament feixistes” que està exhibint l’Estat espanyol. “Utilitza la por com a arma de destrucció massiva”, va dir Rocafort.

“Em sento amb prou força per dir que vull decidir, que cap Estat no em pot dir si puc o no votar, si puc expressar-me o opinar. Cap Estat pot impedir un gest democràtic com posar un sobre en una urna, aquesta és la nostra arma de destrucció massiva: els vots i les urnes”, va concloure.

La responsable d’Igualtat d’ERC a Calella, Mon Laliga, Quima Martínez i Iolanda Matas també van prendre la paraula a l’acte, fent una defensa aferrissada del caràcter democràtic de l’1 d’octubre.

I qui va encoratjar el públic, i especialment les dones, en la lluita històrica per la consecució de drets civils va ser la politòloga Mònica Morros. “Els drets mai han arribat caiguts del cel, sempre els hem hagut de lluitar i guanyar. Les dones això de desobeir les lleis injustes hi estem acostumades, i ho farem les vegades que faci falta”, va afirmar.

ERC va fer a Calella un dels 50 actes que, el mateix dissabte es van celebrar al país, per cridar a les dones a tenir una participació activa en el procés constituent de la nova República catalana.

Palacín aplaudeix la valentia dels regidors i l’alcaldessa de Calella

En un moment de la seva intervenció, la secretaria d’organització d’ERC, va posar de relleu l’absència de l’alcalde de Pineda de Mar a l’acte d’unitat en favor del referèndum a Plaça Sant Jaume. Palacín, que va qualificar la no col·laboració de Xavier Amor amb l’1 d’octubre com una “falta de compromís amb el país”; sí va elogiar enèrgicament la valentia dels regidors d’ERC i l’alcaldessa de Calella.

“L’alcalde del meu poble no és dels 750 alcaldes que s’han compromès amb el país, amb els seus conciutadans, i amb el respecte bàsic a la democràcia que és deixar votar. Això no ho ha fet l’alcalde de Pineda, però la vostra alcaldessa sí, ella era a Plaça Sant Jaume, com els nostres companys d’ERC que també hi eren. Demano un aplaudiment pels valents regidors i l’alcaldessa de Calella”, va exclamar.

La secció local ha expressat públicament el seu suport a l’alcaldessa Montserrat Candini, que és una de les electes que el Fiscal General de l’Estat ha demanat que es citi a declarar per haver signat el decret de suport a la convocatòria del referèndum. Candini és una de les 712 alcaldesses que dissabte van ser rebudes a l’Ajuntament de Barcelona i al Palau de la Generalitat en l’acte unitari en favor de la celebració de l’1 d’octubre.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *