La CUP fa un últim intent per frenar la construcció de l’Aldi

El grup municipal de la CUP farà un últim moviment en el Ple que es convocaria dijous vinent, a l’espera de confirmació oficial, per aturar la construcció del supermercat Aldi al que abans era l’aparcament Hospital 2. Ho demanen després de comprovar el que les prospeccions arqueològiques del Roser han deixat a la vista aquests darrers dies: un jaciment en molt bon estat de conservació i d’un gran patrimoni històric i cultural. Els cupaires exposen que, ara, vista la magnitud de les runes, el que caldria és preservar-les, deixar-les visibles i convertir-les en un punt d’interès turístic similar als dels pobles de l’Empordà. També denuncien que malgrat que el projecte de l’Aldi contempla museïtzar les runes, aquestes quedarien soterrades i en un segon pla al supermercat.

La regidora de la CUP, Núria Freixas, ha exposat que, un cop desenterrades les runes i vista la seva magnitud, ha tornat a créixer una oposició popular al projecte. I assegura que amb aquesta moció fan el seu darrer moviment després de diversos intents per paralitzar la construcció.

Fem un últim intent per frenar-ho vist rebombori popular que hi ha hagut a xarxes. La gent ara s’ha adonat del gran valor que tenim a Calella. Sabem que a nivell econòmic hi haurà conseqüències, però es pot fer. Es poden buscar ajudes a escala europea perquè són unes runes de tothom, no només nostres. Segur que poden trobar ajudes econòmiques per pal·liar el contracte amb el supermercat.

El projecte de construcció del supermercat, contempla poder convertir una part del jaciment del Roser en un subsol arqueològic. És a dir, una mena d’espai museístic per on passejar i visitar les restes amb una entrada del tot independent del nou establiment comercial. Per la CUP, aquesta proposta no és la millor opció i demana que les runes prenguin el total protagonisme i estiguin ben visibles com passa en poblacions de l’Empordà. I insisteixen a dir que seria una manera d’atraure un nou tipus de turisme.

Hem insistit sempre que no estàvem d’acord en aquest projecte. És cert que hi ha l’opció de fer un museu, però considerem que tapar-ho no és la millor opció. És un moment d’inflexió per canviar-ho. I en l’àmbit de poble ens enriquiria amb molts sentits tenir les runes a la vista.

Des de la CUP també reconeixen que aturar el projecte aquestes alçades comportaria unes conseqüències econòmiques pel consistori i és per això que posen sobre la taula l’opció de poder fer una permuta dels terrenys i canviar el solar. Exposen que és una proposta que hauria de ser treballada i consensuada amb tots els partits de l’arc plenari.

A banda de la moció per aturar la construcció de l’Aldi, la CUP també portarà a debat 4 propostes més. Una serà la moció de l’AMI en suport a Pablo Hasel, que en el darrer Ple va decaure per les modificacions fetes en el text. Freixas ha dit que aquest cop presenten la moció tal com l’ha redactat l’Associació de Municipis per la Independència. Una de les altres mocions que portaran al Ple serà per adherir-se a l’Associació de Municipis i entitats per l’energia pública. També intentaran aprovar una declaració institucional, a proposta de l’agenda Llatinoamericana, per l’aixecament del bloqueig, polític, econòmica, comercial i financer per part dels Estats Units contra Cuba. I per últim la moció per fer un debat públic sobre temes d’actualitat i amb preguntes de la ciutadania

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *