ERC fa campanya contra els permisos per pescar corall vermell entre Arenys de Mar i Begur

Denuncia la “irresponsabilitat” del Govern espanyol en la concessió de 12 noves llicències per extreure corall vermell en aigües exteriors del litoral entre Arenys de Mar i Begur. Adverteix que es tracta d’una espècie protegida i en perill d’extinció, tal com reconeix la Unió Internacional per la Conservació de la Natura. El partit republicà fa campanya per aplegar suports al voltant de la seva petició perquè el Ministeri d’Agricultura rectifiqui en la seva decisió i es retirin els nous permisos.

Unitat dels representants territorials d’ERC en contra de l’atorgament de llicències per pescar corall vermell al litoral català. Una decisió del Ministeri d’Agricultura que xoca amb les mesures que havia adoptat la Generalitat de Catalunya per protegir una espècie que es troba en “estat crític”. De fet, es va dictar una moratòria de deu anys en aigües interiors entre Begur i la frontera francesa. Ara, els permisos s’han concedit per feinejar en aigües exteriors que són d’àmbit competencial estatal.

Tot i això, el partit republicà s’ha alçat per exigir el respecte a la biodiversitat marina i la protecció del litoral. Han presentat una queixa formal al Senat i al Congrés, han demanat explicacions a la ministra, i a nivell local, anuncien mocions per reclamar que es retirin les noves llicències.

Des de Calella, la portaveu republicana, Cristina Gómez, exposa que també buscaran suports ciutadans i d’entitats ecologistes.

S’han mantingut diferents contactes amb organitzacions de preservació del medi i experts perquè és un tema que posem sobre la taula a nivell polític però és evident que no és propietat de ningú i busquem la complicitat per eixamplar les accions perquè es reverteixi la decisió del govern espanyol.

A Arenys de Mar, on ERC va presentar la campanya, hi ha una iniciativa ciutadana que ha recollit 10.000 signatures de suport en contra de la decisió ministerial. Aquesta afectaria altres indrets de gran valor com les illes Formigues, a Palamós, Tossa de Mar o Lloret de Mar.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.