ERC, ICV i la CUP impulsen un debat sobre el futur del turisme

Imatge d'arxiu

Els partits polítics de Calella han posat en comú i a debat les seves estratègies sobre el sector turístic. Ha estat durant una trobada a porta tancada promoguda per ERC, ICV i la CUP i a la qual també hi han estat presents membres de CDC, PSC i PP. Segons ha explicat el regidor Sebastià Tejada, que parla com a portaveu d’ICV, ERC i la CUP, a la trobada també hi ha hagut representació del Cercle Podem Calella, del teixit empresarial, associatiu i sindical.

Sebastià Tejada creu que tot i tenir diferències de plantejaments, tots coincideixen que han de treballar per aconseguir un consens ampli a l’hora d’abordar el futur d’aquest important sector per a la ciutat. L’origen de la trobada es deu a què, segons Tejada, el sector turístic de la ciutat presenta menys volum, baixa rendibilitat, sous precaris per als treballadors i poques inversions: “La nostra preocupació actual del sector és que cada cop perd més volum, que té baixa rendibilitat, que no hi ha inversions, els treballadors tenen baixos salaris i inestabilitat, i que no s’aprofita el creixement enorme del turisme a nivell mundial, i tampoc s’aprofitarà el d’aquest any que serà d’un 18%”.

El regidor ecosocialista posa com a exemple d’aquestes causes que ara enumerava els anomenats paquets promocionals del «tot inclòs» en el turisme familiar o l’adreçat al públic jove: “Si la nostra activitat turística està centrada en el tot inclòs del turisme familiar i jove que tira avall els preus, al final els beneficis per a la ciutat en el seu conjunt són menors, perds volum, perds llocs de feina, hi ha precarietat pels treballadors, baixos salaris. I és fonamental incrementar el valor afegit del producte turístic perquè els beneficis per a la comunitat siguin remarcables”.

Tejada ha revelat que durant la trobada també es va posar sobre la taula el resultat del concurs de les guinguetes de la platja. Segons ell, la situació actual amb només 4 guinguetes no és el millor escenari per rebre turistes.

Per part de Convergència, el regidor Marc Buch ha destacat que va assistir a la trobada com a oient, valorant tot el que es fa en pro del turisme a la ciutat: «El turisme, com tots sabem, és un motor econòmic molt important per Calella, i qualsevol iniciativa o debat que vagi entorn del turisme sempre la tindrem en compte. I hi vam assistir en condició d’oients, i en alguns aspectes no hi acabem de coincidir i no tenim la mateixa visió, però sempre és interessant que es facin debats entorn d’aquest tema».

Des del Partit Popular fan una valoració molt positiva de la trobada. Segons el regidor Josep Maria Pérez Basart, tot i que va percebre un cert pessimisme pel fet que Calella està en els llocs més baixos en quant a rendiments i preus a nivell estatal, es van treure conclusions interessants com ara que els municipis de l’Alt Maresme haurien de fer inversions conjuntes: “El que són les poblacions del Maresme Nord com ara Sant Pol, Calella, Pineda, Malgrat o Santa Susanna haurien de tenir una sola veu o un sol organisme per fer les inversions en conjunt. Per exemple, si es vol fer un centre de conferències doncs que es faci en una única població i en una altra que es faci un altre equipament. Això és complicat però perquè els pobles perden poder”.

Des del PSC, Josep Torres ha valorat molt positivament la trobada tot i que va trobar a faltar l’assistència de més empresaris turístics. Segons Torres, les xerrades sobre turisme són complicades de gestionar des del punt de vista polític, ja sigui des del govern com des de l’oposició, perquè la decisió final sempre serà del món empresarial: “Poder aquest tipus de reunions es queden a la part teòrica. Jo, si voleu és una crítica, vaig trobar poca representació del sector empresarial”.

A la trobada van participar gairebé una vintena de persones. Els impulsors no descarten realitzar noves trobades amb altres sectors econòmics i socials de Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *