En marxa “Tria la teva forma d’ajudar”

Creu Roja Joventut té en marxa des de principis de desembre la seva tradicional campanya de recollida de joguines. Enguany el lema és «Tria la teva forma d’ajudar».

TRIA LA TEVA MANERA D'AJUDARL’objectiu és que tots els infants puguin rebre joguines noves la nit de reis i intentar disminuir l’efecte de marginació infantil que la societat consumista provoca en aquestes dates. Toni Garcia, tècnic de la Creu Roja de l’Alt Maresme, ha explicat al Bon Dia que també es busca conscienciar la ciutadania sobre la importància que els nens rebin una joguina nova durant la nit més esperada per ells: “La idea bàsica és conscienciar la gent que hi ha famílies que no poden arribar a la nit de Reis amb joguines. Nosaltres ens encarreguem de fer un cop de mà als Reis perquè les joguines arribin a tots els nens i nenes de la zona”. 

Toni Garcia ha fet èmfasi que des de fa uns anys volen que les joguines siguin noves per no discriminar cap infant i evitar que hi hagi infància de primera i de segona categoria.

Les característiques principals de les joguines són que han de ser educatives, no bèl·liques, no sexistes, i si pot ser, que siguin jocs per compartir.

Creu Roja treballa molt l’aspecte del consum responsable i Toni Garcia destaca que per jugar no és imprescindible acumular moltes joguines. Volen que l’infant reflexioni a partir d’un consum responsable que permetrà valorar més el ser per sobre del tenir.

Creu Roja s’encarrega de classificar, preparar paquets i lliurar les joguines a les famílies més necessitades. Unes famílies que arriben a l’entitat derivades dels Serveis Socials dels ajuntaments.

L’any passat es van donar joguines a 750 infants de la zona de l’Alt Maresme i segons Garcia, els va costar assolir aquesta xifra. Esperen però que aquest any la cosa canviï i hi hagi més persones que col·laborin amb la campanya.

A Calella les joguines es poden portar a les tardes a la seu de Creu Roja, al carrer Jovara, 44; a la llibreria El Faristol, a Joguines l’Esmeralda i també al camp de futbol de mar el dia 27 de desembre durant la celebració d’un torneig de futbol.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *