La Volta obrirà un parèntesi d’ocupació hotelera a Calella abans d’entrar a la temporada turística

Imatge d’arxiu

L’Associació Turística de Calella ha confirmat l’obertura de cinc hotels per acollir els equips ciclistes que correran la Volta a Catalunya, a més del personal de l’organització, que arribarà aquest mateix dissabte per enllestir els preparatius. A diferència d’altres anys, i en el marc del protocol de seguretat que ha aprovat la Generalitat de Catalunya, durant la setmana de competició tornaran aquí per fer dos nits més. I és que davant la situació de pandèmia, i per evitar els contagis, s’ha pres la decisió de reduir al màxim els establiments on s’allotjaran, que a la seva vegada hauran d’oferir el servei segons les actuals mesures d’aforament, distància i higiene. La presidenta de l’ATC, Sònia Hernández, ha assegurat que això no serà cap problema per als hotels de Calella que tenen experiència acumulada de l’estiu passat.

En declaracions a Ràdio Calella TV, Sònia Hernández, ha recordat que l’any passat ja es va fer èmfasi en el treball per garantir alts nivells de seguretat als clients.

Els que vam obrir l’any passat ja ens vam adaptar a la nova realitat, com han fet els restaurants. Ens interessa a tots fer-la ben feta per demostrar i donar la seguretat que treballem amb les condicions que exigeix el moment.

Els hotels obriran aquest cap de setmana previ a l’inici de la prova ciclista, esperant l’arribada dels equips, que dormiran aquí també la nit de dilluns i tornaran a mitja setmana, quan el recorregut els porti a Mataró. És la principal novetat d’edicions anteriors, quan l’estada era molt més curta.

Des de l’ATC s’evita confirmar quins són els establiments que allotjaran els participants a la Volta, estrelles del ciclisme internacional, per evitar aglomeracions.

Ens han demanat que no ho fem públic per evitar que hi vagin fans i evitar qualsevol risc de contagi, protegint la bombolla que crearan entre esportistes i organització.

De la mateixa manera, des de la Volta s’ha anunciat que s’impedirà l’accés del públic a les zones de sortida i arribada d’etapa, justament per evitar acumulacions de gent que puguin alterar la bombolla de cursa.

La presidenta de l’ATC ha explicat que els cinc hotels que allotjaran la delegació ciclista –no se n’ha facilitat el nombre de persones que l’integraran– tornaran a tancar després, a l’espera de com es presenti la Setmana Santa, que podria marcar un tímid inici de la temporada turística, sempre mirant de reüll les dades epidemiològiques.

Amb tot, Hernández ha reconegut que els hotels de Calella trobaran a faltar la prova. Diu que la inversió que s’ha fet aquests darrers nou anys –sempre envoltada de polèmica– ha tingut múltiples retorns.

Crec que la trobarem a faltar, primer pels hotels que obren perquè difícilment se’n troben al març i espero que la feina tingui continuïtat (…) Crec que hi ha hagut retorn, també pel poble; i sobretot perquè aquestes proves de nivell internacional situen Calella al món.

El conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Calella i la Volta finalitza aquest any, coincidint amb el centenari d’edicions de la ronda catalana. L’última anualitat ha suposat una inversió de 50.000 euros.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *