ERC lamenta la tebiesa del comunicat del PSC i demana que surti del Govern Municipal

La líder d'ERC atenent la premsa durant l'1 d'octubre

Els republicans no admeten que el PSC es refereixi en termes de “desproporcionalitat” a l’empresonament de part del Govern Puigdemont quan, consideren, es tracta d’un fet absolutament antidemocràtic que busca la “persecució judicial de les idees”. ERC ha emès aquest divendres un comunicat en què reprova, de dalt abaix, el posicionament i les paraules que utilitzen els socialistes en l’actual situació d’extrema excepcionalitat. Li retreu que no és compatible ni creïble demanar negociació i pacte mentre es fa suport a les mesures repressives del govern del PP en aplicació de l’article 155.

És en aquest context que la líder d’ERC a Calella, Cristina Gómez, ha reclamat públicament al PDeCAT que renunciï al suport dels socialistes.

“Una cosa són les paraules i les altres els fets, i la realitat crua i dura que tenim al davant. No es pot parlar de proporcionalitat dels fets sinó que es tracta d’una acció antidemocràtica que condemnem, i que es parli d’exconsellers quan si es renuncia al 155 implica reconèixer la legalitat del Govern de Catalunya”, ha exposat Gómez.

La líder republicana ha recordat que l’únic que ha fet el Govern de la Generalitat de Catalunya ha estat posar en pràctica el mandat democràtic sorgit de les urnes, l’any 2015. Admet que era gairebé inimaginable arribar a l’actual escenari perquè implica que l’actuació de l’Estat ha de ser “absolutament antidemocràtica”.

Quant a la sortida a la situació actual, ERC crida a una participació que desbordi les urnes el pròxim 21 de desembre per així “lluitar de forma pacífica en la defensa dels drets fonamentals que han estat vulnerats”. En aquest sentit, Gómez ha respost si és convenient o no que les forces independentistes hi concorrin sota una llista unitària.

“Unitària voldria dir tots els partits polítics i també la societat civil. Ho deixem en mans dels nostres lideratges nacionals que segur trobaran la fórmula adequada perquè el resultat del 21 de desembre sigui el més òptim per a l’independentisme”, ha conclòs.

Sigui com sigui, els partits independentistes i les formacions que vulguin presentar-se a les eleccions en una única candidatura hauran de decidir-ho abans de dimarts: el 7 de novembre és la data límit per formalitzar les coalicions electorals.

A continuació pots escoltar íntegrament l’entrevista a Cristina Gómez, regidora portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.