ERC proposa un procés participatiu per decidir el nou nom de l’escola Doctor Carles Salicrú

IMG-6622

ERC creu que el canvi de nom de l’escola Doctor Carles Salicrú s’ha de decidir per mitjà d’un procés participatiu. I així ho ha fet saber al Govern Municipal, que com ERC és també partidari que el centre educatiu no porti el nom del teòleg calellenc. «Per les connotacions poc democràtiques i misògines associades a la seva persona», s’indica en la nota de premsa que els republicans han publicat aquest matí.

La portaveu d’ERC Calella, Cristina Gómez, ha indicat que la ciutadania participaria en totes les fases del procés, des de proposar noms fins a la votació definitiva.

Nosaltres ens imaginem un procés obert des del seu inici, des de la proposició de diferents propostes de nom fins, finalment, la votació “tradicional”, que permeti que tothom lliurement s’expressi i opini i voti sobre una de les opcions que hi hagi plantejades. Això tenint en compte que en aquest punt d’inici en que sembla que hi ha una opinió majoritària en que es fa necessari o és una oportunitat per canviar el nom de l’escola, també evidenciem que no tenim cap nom de cap persona vinculada a la pròpia escola amb un lligam prou significatiu com perquè ja no ens haguem de plantejar una alternativa.

Des d’ERC creuen que no s’hauria de fer el trasllat a mig curs escolar. Per això, consideren que no es podrà canviar el nom abans del trasllat a les noves instal·lacions.

Ens consta, tot i que no s’ha parlat oficialment, però ens consta que el trasllat és imminent, per tant, entenem que una cosa amb l’altra no hi cap a nivell de calendari. Per tant, si el trasllat es fa ara, no som a temps de fer el procés participatiu en el moment que es faci el trasllat. Entenem que hauria d’haver uns mesos de marge amb la finalitat de poder desenvolupar aquest procés que sense cap mena de dubte aquest fet està per sobre i té un valor democràtic, de fer ciutat, de relat com a calellencs i calellenques que va per sobre del fet de que el trasllat es pugui fer uns mesos o unes setmanes abans o després, des del punt de vista del nom.

El grup local d’ERC apunta que seria un exercici interessant animar i vincular en el procés als joves de les escoles. Volen treballar aquesta proposta amb el Govern Municipal i definir-ne els detalls.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a la portaveu d’ERC Calella, Cristina Gómez.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *